Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 11 Mayıs 2015 - 10:43 Yorum: 0

Kültür elçimiz olarak çaba sarf edecekler

Türkiye’de bu yıl 8’incisi düzenlenen ve Malatya’nın da ilk kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Öğrenci Buluşması Hükümet binası önünde kapalı çarşı üzerinde gerçekleştirildi.

Kültür elçimiz olarak çaba sarf edecekler

Türkiye’de bu yıl 8’incisi düzenlenen ve Malatya’nın da ilk kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Öğrenci Buluşması Hükümet binası önünde kapalı çarşı üzerinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu, Türkiye Gençlik Vakfı ve Battalgazi, Yeşilyurt, Arapgir Belediyeleri ve Büyükşehir Belediye’sinin katkıları ile gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden  İlimizde öğrenim gören öğrenciler için kurulan çadırda öğrenciler kendi ülkelerinin örf ve adetlerini tanıtmak için stantlar açtı.

Açılış öncesi Malatya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Vahit Çağatay, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Muhammet Seyit Furuncu, Büyük Şehir Belediye Başkanı ve Vali Kamçı birer konuşma yaptı.

 Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca 8’nci Uluslararası Öğrenci Buluşması İlimiz dahil olmak üzere 33 ilde gerçekleştirilmektedir. İlimizde 16 ülkeden 1000’e yakın misafir öğrencilerimiz bugünden itibaren üç gün süreyle ülkelerinin kültürlerini sergileyeceklerdir.

Bu güzel ve anlamlı etkinliğe dahil olmamız ilimiz için önem arz ederken, ülkeleri nezdinde uluslararası öğrencilerin ilimizdeki farkındalığını da artıracaktır.

Etkinlik süresince çeşitli materyallerle yapılan tanıtım sayesinde Malatya halkı ile gerçekleştirilecek Kültürel buluşma ileriki yıllarda mutlaka meyve vererek ülkeler arası gönül köprüsünün kurulmasına vesile olacaktır.

Eğitim amaçlı İlimizde misafir bulunan öğrencilerimizin etkinlik süresince kampüs ortamından uzaklaşarak Malatya halkı ile kaynaşıp mezun olduktan sonra da kendi ülkelerinde Kültür elçimiz olarak çaba sarf edecekleri inancıyla çalışmalarında ve eğitim hayatlarında başarılar dilerken bu güzel buluşmayı sağlayan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ve ilimizdeki temsilcilerine teşekkür ederim.” dedi.

Açılışın ardından Vali Kamçı açılışa katılanlarla birlikte stantları gezerek öğrencilerden bilgi alıp birlikte fotoğraflar çektirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber