Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 13 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül, Sivas'ta

SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile yapımı devam eden Sivas İl Halk Kütüphanesi inşaatında...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül, Sivas'ta

SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile yapımı devam eden Sivas İl Halk Kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Gül, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kütüphanenin yapımında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Projeyi sürekli takip ettiklerini ifade eden Gül, "Çok şükür iç tefrişat aşamasına geldik. Binamızın iç kısımlarının Sivas halkına yakışır bir şekilde dizayn edilmesi için Sivas Valiliğinde bir toplantı yapacağız. Tek tek bütün ayrıntıları gözden geçireceğiz" dedi.

Gül, Sivas'a Türkiye'nin sayılı kütüphanelerinden birisini kazandıracaklarını ve Sivas'ın böyle bir eseri hak ettiğini vurguladı.

Kütüphane inşaatını yaklaşık 6 ay önce gezdiklerini aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Bugün yine incelemelerde bulunduk. Çok güzel gelişmeler olmuş. Bina artık kendini göstermeye de başladı. Tefrişatıyla Sivas'ımıza yeni bir kütüphane kazandıracağız. İçeride binayı gezerken, arkadaşlarımız ıslak zeminlerle ilgili baktığımızda şöyle bir tabir kullandılar. 5 yıldızlı otelin ıslak zeminlerini yapıyoruz. Bence bu binanın kendisi de 5 yıldızlı. Böyle bir binayı Sivas'ımıza kazandıracağız. İnşaat çalışmalarında geldiğimiz nokta itibarıyla çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmaların tamamlanmasıyla açılışını da inşallah hep birlikte yaparız."

 

- "Muhsin Yazıcıoğlu Kültür ve Sanat Merkezi"

Yeni Muhsin Yazıcıoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nin projelendirme çalışmalarında da son aşamaya gelindiğini bildiren Gül, bu merkezin de Ticaret ve Sanayi Odası'nın karşısındaki alana yapılacağını söyledi.

Gül, projenin ihalesini yapacaklarını belirterek, "Mimari projemiz onaylandı. Şuanda yaklaşık maliyet hesaplamaları yapılıyor. Bu kültür merkezimiz de yine Sivas'ın sembol binalarından olacak. Projesini özel olarak çizdirdik. Gerek kütüphanemizin gerekse yeni yapılacak kültür ve sanat merkezimizin fotoğrafları bir yerde görüldüğü zaman bu binaların Sivas'ta olduğu anlaşılacak. Yeni kültür merkezimizin temellerini kütüphanemizin açılışının ardından atacağız. Bunun müjdesini de Sivas halkına vermiş olalım" diye konuştu.

Tarihi Sivas Kalesi'ndeki saat kulesinde de orijinaline uygun bir şekilde yeniden rekonstrüksiyon yapacaklarını vurgulayan Gül, "Bunun projeleri Koruma Kurulu tarafından onaylandı. İnşallah bunu da yakın zamanda Sivas'ımıza kazandıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber