Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Kütüphaneler Haftası

Vali Büyükersoy, mesaj yayımladı

Kütüphaneler Haftası

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "oku" olduğunu anımsatan Büyükersoy, öğrenmeyi, bilimi emreden bir dinin mensupları olarak insanlara iyiyi, güzeli öğreten, mutluluk veren, bilginin kaynağı olan kitapları önemsediklerini bildirdi. 

 Kitap sevgisi, okuma aşkının insanların gelişmesi konusunda çok önemli olduğunu aktaran Büyükersoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gelecek kuşaklara bu sevgiyi aktarabilmek için elbette bizlere de büyük görevler düşüyor. Bu kapsamda kütüphaneler, bu sevgiyi aşılamanın en güzel yoludur.  Kütüphaneler tek başına her insanın sahip olmayacağı kadar kitabın, bilginin, belgenin yer aldığı, bunların bir araya toplandığı nezih mekanlar, ortak kullanım alanlarıdır. Kütüphaneler, hem birer bilgi merkezi olarak örgün eğitimi destekler hem de yaygın eğitim merkezleri olarak toplumun hayat boyu öğrenme gereksinimlerini karşılar. Bizler okuyan, okuduğunu anlayan, hayatına uygulayan nesiller istiyoruz. Halkımız ve çocuklarımız için en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dost ve arkadaşın da kitapların olduğunu biliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber