Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ağustos 2014 - 16:58 Yorum: 0

Kuzey Ege'deki oteller yüzde 90 dolulukla hizmet veriyor

BALIKESİR (AA) - Kazdağları, Ayvalık, Cunda, Asos gibi birçok turistik değeri bulunan Kuzey Ege'deki oteller, Ramazan Bayramı tatili bitmesine rağmen yüzde 90 doluluklar hizmet veriyor.Edremit...

Kuzey Ege'deki oteller yüzde 90 dolulukla hizmet veriyor

BALIKESİR (AA) - Kazdağları, Ayvalık, Cunda, Asos gibi birçok turistik değeri bulunan Kuzey Ege'deki oteller, Ramazan Bayramı tatili bitmesine rağmen yüzde 90 doluluklar hizmet veriyor.

Edremit ilçesindeki sahillerde üç turistik oteli bulunan Edremit Belediyesi bünyesindeki EDBEL adlı şirketin müdürü İbrahim Yakın ve Güre beldesindeki 5 yıldızlı bir termal otelin müdürü Ceyhun Özhan, AA muhabirine, bayram tatilinde yüzde yüz doluluk oranına ulaştıklarını söyledi.

Turizmciler, bölgede bayram bereketi yaşandığını ifade ederek, bayramdan sonraki bir aylık süreçte de doluluk oranlarını yüksek seviyelerde beklediklerini belirtti.

Özhan, eylül ayı ortalarına kadar rezervasyonlarının yüzde 90 dolu olduğunu dile getirerek, "Özellikle Balıkesir Kocaseyit Havalimanı ve duble yolların tamamlanmasıyla bölgeye ulaşım kolaylaştı. Kuzey Ege daha ulaşılabilir bir bölge haline geldi. Bu da turizm sezonunda tercih sebebi oldu" dedi.

Yakın ise şunları kaydetti:

"Edremit Belediyesi bünyesinde hizmet veren üç otelimizde doluluk oranları eylül ayına kadar yüzde 90'lar civarında devam ediyor. Bu, haziran ayında yaşanan durgunluk sonrasında sevindirici. Özellikle İstanbul, Bursa ve Ankara bölgesinden çok sayıda yerli turist bölgemizde akın ediyor. Bayram tatili geçmesine rağmen Assos'tan Ayvalık'a kadar bölgede bir canlılık devam ediyor."

Tatilciler özellikle Ayvalık, Güre ve Assos'ta bulunan turistik mekanları tercih ederken geceleri ise Cunda Adası, Güre İskelesi ve Assos Antik Liman, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber