Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Lastik tamircisi "Vesile Nine"ye kadınlar günü ziyareti

Sandıklı Kaymakamı Arıcan, ilçede oğluyla lastik tamirciliği yapan 71 yaşındaki Akın'ı ziyaret ederek elini öptü - Kaymakam Arıcan: "Vesile Ninemiz toplumumuz için iyi bir örnek"

Lastik tamircisi 'Vesile Nine'ye kadınlar günü ziyareti

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, askere giden oğlunun ekmek teknesinin kapanmaması için başladığı lastik tamirciliğini 35 yıldır sürdüren Vesile Akın'ı (71), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kaymakam Faik Arıcan ziyaret etti.

Akın'ı yeni sanayi sitesindeki iş yerinde ziyaret ederek elini öpen Kaymakam Arıcan, bütün kadınların gününü kutladığını ifade ederek, kadınların toplum içerisinde daha faal olmaları temennisinde bulundu. 

Kadınların kendilerini yetiştirmesi durumunda toplumun daha güçlü daha sağlam temellere sahip olacağını söyleyen Arıcan, şunları söyledi:

"Bu vesileyle ilçemiz sanayisinde aile mesleği olarak lastik tamiri yapan Vesile Ninemizin yanına geldik. Onun Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Vesile Ninemiz, burada eşi ve oğlu ile birlikte gelen araçların lastiklerinin tamirini yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ailenin ekonomik anlamda onun çalışmasına ihtiyacı yok ama o bu işi hobi olarak yapıyor. Ama Vesile Ninemiz toplumumuz için iyi bir örnek. Ben kendisinin ve ülkemizdeki kadınların gününü kutluyorum. Vesile teyzemiz bir örnektir. Bu örneğin giderek artmasını istiyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vesile Akın da kadınlara tavsiyelerde bulunarak, "Kadınlarımız çekirdek çitlemesinler. Çekirdek çitlemek ile üst baş alınmaz. Evde çekirdek yemekle ev alınmaz. İş olmayınca aş olmaz, aş olmayınca kuvvet olmaz, evde geçim olmaz. Bayan erkek herkese okuyun, çalışın diyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber