Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 20 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

Lufthansa pilotları grevde

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da pilotların yapacağı 35 saatlik grevden en az 200 bin yolcunun etkileneceği tahmin ediliyor.

Lufthansa pilotları grevde

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da pilotların 35 saatlik grevi başladı.

Alman Pilot Sendikası Cockpit vasıtası ile yapılan açıklamaya göre, Almanya'da bugün mahalli saat ile 13.00'da başlayan ve yarın 23.59'a kadar sürecek grev nedeni ile kısa ve orta mesafeli uçuşlar yapılamayacak.

Açıklamada, yarın sabah bununla beraber 06.00'dan 23.59'a kadar Airbus A380, A340 ve A330 tipi uçaklar ile Boing 747 tipi uçaklarla gerçekleştirilen uzun fasıla uçuşların yapılmayacağı kaydedildi.

Lufthansa'nın nisan ayından bu yana yapılan yedi grevden sonra sendikanın uzlaşma önerilerini kabul etmediği anlatım edilen açıklamada, grevden ötürü yolculara verilen rahatsızlıktan ötürü üzüntü anlatım edildi ve Lufthansa'dan önerilere karşı çıkma tutumundan vazgeçmesi istendi.

Lufhansa ise grev süresi arasında yekün 2 bin 150 seferden takribî bin 400'ünün yapılamayacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, takribî 700 seferin gönüllü pilotlar ve başka havayolu şirketlerinin sayesinde yapılacağı duyuruldu.

Almanya'da grev süresince uçuşların takribî üçte ikisinin iptal edileceği fakat bu sayıların gene de değişebileceği kaydedildi. Grevden 200 bin yolcunun etkileneceği anlatım edildi.

Frankfurt ve Berlin havalimanlarında grev nedeni ile kuyruklar oluştu. Lufthansa yetkilileri vasıtası ile bilgilendirilen yolculara meşrubat ikramı yapılıyor. Lufthansa, Alman Pilot Sendikası Cockpit ile erken emeklilik konusu için anlaşma sağlayamamıştı.

Bu arada, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) yurt genelinde trenlerin saat 04.00 sebebiyle tekrar normal seferlerine başladığını açıkladı.

Almanya'da yük treni makinistleri cuma günü saat 15.00'da, yolcu treni makinistleri ise cumartesi saat 02.00'da iş bırakmış, Alman Demiryolları'nda uzun fasıla tren seferlerinin yüzde 70'i yapılamamıştı. Alman Makinistler Sendikası (GDL) bir hafta boyunca yeni bir grev yapılmayacağını duyurdu.

Muhabir: Cüneyt Karadağ, Erbil Başay, Abdulselam Durdak

ETİKETLER: Almanya , Lufthansa , Pilot , Grev
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber