Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 16:28 Yorum: 0

Macar iş adamlarından Van TSO'ya ziyaret

VAN (AA) - Türkiye-Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın girişimleri, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği işbirliğiyle Türkiye'ye gelen bir gurup Macar iş adamı, Van TSO'yu ziyaret...

Macar iş adamlarından Van TSO'ya ziyaret

VAN (AA) - Türkiye-Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın girişimleri, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği işbirliğiyle Türkiye'ye gelen bir gurup Macar iş adamı, Van TSO'yu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında önceki gün Van’a gelen Macar iş heyeti, Van TSO’da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek toplantı yaptı. 

Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ticaret ve ekonominin bir araya gelmeyle geliştiğini ifade etti.

Takva, şöyle konuştu:

"Sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Odamız üyeleri ile Macar iş heyetinin buluşması, yeni fikirlerin buluşmasını sağlayacaktır. Van çok önemli bir buluşma ve çekim merkezidir. Türkiye Avrupa ile rekabet etmekten ziyade, doğusundaki ülkelerle rekabet etme üstünlüğü yakalayabilir. Bu da batılı dostlarımız için önemli bir yatırım alanı demektir. Buradan İran, Irak, Türki Cumhuriyetlere açılmak isteyen iş adamları ile yeni yatırımlar yapabiliriz. Van'ın bu konumu çok iyi değerlendirilmeli."

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Türkiye Bölümü Başkan Vekili Jozsef Kovach ise, yıllardır Türkiye'de iş yapan bir tüccar olarak Van'a gelmediği için kendine kızdığını ifade etti.

Kovach, şunları dile getirdi:

"Van çok önemli bir merkez ve çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. İnşallah bundan sonra daha sık gelme fırsatı bulabiliriz. Macaristan Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen çok önemli bir partner. Türkiye'nin üyeliği geç kalınmış bir karar. Türkiye sahip olduğu potansiyelleri ile AB üyeliğini çoktan hak etmiş. Ancak biz Macaristan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği olarak Türkiye'de birkaç şehirle ortaklıklar yapmaktayız. İstanbul, Denizli, Bursa. Van'da bundan sonra yakından çalışacağımız illerden biri olacak."

Türkiye Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da Macaristan'ın Avrupa'nın en çok yatırım alan ülkelerinden biri olduğunu, bu nedenle sürekli büyüyen ve ekonomik olarak kalkınan bir ülke olduğunu belirtti.

Şahbaz, "Konsolosluk olarak Türkiye ile yakın işbirlikleri geliştiriyoruz. Önceki hafta Kayseri'deydik. Bu hafta Van'dayız. Van TSO Başkanı Necdet Takva ile yaptığımız çalışmalar yeni başlıyor. İnşallah yakın bir tarihte işbirliğimiz daha da artacak" dedi.

Konuşmalar sonrası toplantı, inşaat, tarım hayvancılık, turizm, çevre makine ekipmanları sektörlerinin yuvarlak masa çalıştayında karşılıklı görüş alışverişinde bulunması ve karşılıklı ziyaretlerin yapılması kararının alınmasıyla son buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber