Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

"Makrokozmozdan mikrokozmoza değişim ve dönüşümü anlama" konferansı

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kesim: "Ülkemizde ve dünyada her olan biteni hem anlıyoruz hem de anlamlandırıyoruz"

'Makrokozmozdan mikrokozmoza değişim ve dönüşümü anlama' konferansı

BİLECİK (AA) - Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kesim, "Ülkemizde ve dünyada her olan biteni hem anlıyoruz hem de anlamlandırıyoruz" dedi.

Kesim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Makrokozmozdan mikrokozmoza değişim ve dönüşümü anlama" konferansta, anlamayan ve anlamlandırmayan olmadığını, insanların bir olayı anladığını ve anlamlandırdığını anlattı.

Dünya görüşüyle olayların anlamlandırıldığını ve ancak sıkıntıların yaşandığını anlatan Kesim, "Tarihimizi, geçmişimizi, geniş bir açıyla mı? Yoksa anladığımız kadarıyla mı? Anlıyoruz ve anlamlandırıyoruz. O nedenle gerekeni tam öğrenip öyle değerlendirmek gerekiyor. Küreselleşme diyoruz, kiminize göre iyi bir şey değil. Küreselleşmenin tarihini sorsak ne kadar eskiye götürebiliriz. Ülkemizde ve dünyada her olan biteni hem anlıyoruz hem de anlamlandırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından  Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kesim'e çeşitli hediyeler verdi. Programa, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Refik Arıkan, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Abdülkadir İlgen ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber