Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

MAKÜ'de yurt ve "öğrenci sokağı" yapılacak

BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) yapılması planlanan bin kişilik öğrenci yurdu ve öğrenci sokağı için protokol imzalandı. Veteriner Fakültesi Senato Odasında düzenlenen...

MAKÜ'de yurt ve 'öğrenci sokağı' yapılacak

BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) yapılması planlanan bin kişilik öğrenci yurdu ve öğrenci sokağı için protokol imzalandı. 

Veteriner Fakültesi Senato Odasında düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, geçen yıl MAKÜ'yü 205 bin öğrencinin tercih ettiğini söyledi.

Bu öğrencilerden ancak 7 binini alabildiklerini belirten Saatcı, "Bu rakamda yeni açılan birimlerin etkisi oldu. Bu yıl özellikle şehrimizde öğrencilerimizi barındırma adına çok ciddi bir konaklama sorunu yaşadık. İşte bu sorunu çözmek adına bugün itibarıyla bin kişilik yurdun anlaşmasını imzalayacağız" dedi. 

Saatcı, yurdun 2016'nın ağustos ayında teslim alınacağını, böylece öğrencilerin konaklama sorunlarının nispeten azalacağını bildirdi.

Yapılması planlanan öğrenci sokağı hakkında bilgi veren MAKÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Yüksek Mimar Ali Nihat Gündüzalp ise sokağın içerisinde 2 bin 300 metrekare sportif alan, bin 400 metrekare yeşil alan ve 900 metrekare dış mekan havuz alanlarının yer alacağını kaydetti.

Gündüzalp, bölgeye 6 bin 500 metrekarelik kapalı alan ile 4 bin metrekarelik otopark yapılacağını, öğrenci sokağının 2017 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etti. 

Daha sonra Rektör Saatcı ile Ceylan İşletme AŞ ve Arıcı Otomotiv yetkilileri arasında öğrenci yurdu ve "öğrenci sokağı" yapımı için protokol imzalandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber