Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Temmuz 2015 - 17:50 Yorum: 0

Malatya için 'kuvvetli sıcak hava' uyarısı

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), hafta sonunda Malatya genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

Malatya için 'kuvvetli sıcak hava' uyarısı

MALATYA - Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), hafta sonunda Malatya genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

BTUM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği  ve mevsim normallerinin 3  ila 6 derece üzerinde seyredeceği öngürülmektedir.   

Ülkemizin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, 28.07.2015 Salı  günüyle birlikte etkisini artırarak  hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olması  beklenmektedir. 

En yüksek hava sıcaklıklarının;  Elazığ’da 42, Malatya ve Tunceli'de 40, Bingöl’de 39 ve Adıyaman’da 43 dereceye ulaşması beklenmektedir.

Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber