Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ocak 2015 - 16:48 Yorum: 0

Malatya itfaiyesinin 2014 yılı faaliyetleri

İtfaiye ekipleri, geçen yıl yangından boğulmaya kadar pek çok olaya müdahale etti

Malatya itfaiyesinin 2014 yılı faaliyetleri

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin, geçen yıl yangından boğulmaya, trafik kazalarından su baskınlarına kadar pek çok olaya müdahale ettiği bildirildi.  

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, itfaiye ekiplerinin, geçen yıl bin 231 yangına müdahele ettiği, etkin ve hızlı müdahale sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. 

Ekiplerin, geçen yıl 25 kişinin yaşamını yitirdiği 160 trafik kazası ile 30 kurtarma olayında yaralı ya da hayatını kaybeden vatandaşların sıkıştıkları yerden çıkarılmasını sağladığı ifade edilen açıklamada, ayrıca ekiplerin 6 boğulma vakasına müdahale ederek, hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenazelerini sudan çıkardığı belirtildi.  

Anahtarlarını unutarak dışarıda kalan 570 kişinin ev ve iş yerlerinin kapılarının da itfaiye tarafında açıldığı kaydedilen açıklamada, ekiplerin 84 ev ve iş yerinin de bacasını temizliği ifade edildi.

Açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi canlarını hiçe sayarak, yangın, kaza, boğulma gibi olaylara anında müdahale eden itfaiye personeline yönelik hizmetiçi eğitim çalışmalarına büyük önem verildiği, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yönetmeliği kapsamda, çeşitli alanlarda eğitim programları düzenlenerek personellere günün şartlarına göre eğitim verildiği vurgulandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber