Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Eylül 2020 - 04:12 Yorum: 0

Malatya Kuru Kayısısının Online Markası: Bizim Yöre

Yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın kayısı cenneti olarak andığı Malatya’da, organik tarımın desteklenmesi adına, doğru yöntemlerle üretilen tarım ürünlerinin güvenilir ve köklü firmalar tarafından pazarlanması son derece önemli.

Malatya Kuru Kayısısının Online Markası: Bizim Yöre

Yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın kayısı cenneti olarak andığı Malatya’da, organik tarımın desteklenmesi adına, doğru yöntemlerle üretilen tarım ürünlerinin güvenilir ve köklü firmalar tarafından pazarlanması son derece önemli. Güvenilir organik tarımı yaygınlaştırmakla kalmayıp her biri mahsullerin geleneksel tariflere sadık kalınarak işlenmesiyle hazırlanan yan ürünleri de başarıyla tanıtan Bizim Yöre firması ise online satış liderleri arasında yer almasıyla dikkatleri çekmeyi başardı. Malatya ile özdeşleşen tarım ürünlerini, her geçen gün popülerliği artan yöreye özgü lezzetleri, teknolojik donanımları ve yüksek kalite standartlarını birleştiren Bizim Yöre ekibinin, Malatya’nın Kuru kayısı pazarlamasında seyir değiştiren başarılarını bu yazımızda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

‘’Bizim Yöre’’ Hikayesi Nasıl Başladı?

Günümüzden 70 yıl öncesinde kayısı üretimiyle uğraşmakta olan Malatyalı bir çiftçinin 4.nesil torunu tarafından kurulan Bizim Yöre, aslında verilen emek ile edilen kârın orantılı olmaması sonucu kayısı kültürünün hasar almaya başlaması ve masrafların karşılanıp kazanç elde edilmesinin amaçlanmasıyla, üreticinin e-ticaret dünyasına girmesiyle başlayan bir yolculuk. Pek çok Malatyalı üretici yalnızca bir tarım ürünü olmanın ötesinde şehrin kadim ve özgün bir sembolü olan kayısının ne yazık ki yeterli gelir sağlayamamasından, hatta maliyetini dahi çıkaramamasından şikayetçi durumda. Büyük emekler sarf edilerek özenle dikilen, korunan ve yetiştirilen mahsuller yalnızca araçlarla satılabildiği pazar şartlarında üretici için hem büyük yüke hem de dar satış alanları nedeniyle zarara dönüşüyor. Kuru kayısı üretiminin inanılmaz bir oran olan %90'ını tek başına sırtlayan Malatya kayısının başkenti olarak anılırken, üreticinin bu gibi zorluklar yaşaması ise pek çok açıdan üzücü. Çünkü kayısının ekonomik değerine bakıldığında ciddi bir geçim kaynağı olduğunu görmek, hatta Malatya'nın en önemli istihdam figürü olduğunu tespit etmek pek de zor değil.

Malatyalı çiftçileri bahsedilen olumsuz tablodan çıkararak yeniden mahsullerin hak ettiği değeri görmesini ve çiftçinin yüzünü güldürmeyi sağlamanın yolu ise elbette pazarı genişletmekten ve dijital çağa girmenin satış kolaylığı anlamındaki devrimsel yararlarından geçiyor. Online satış platformları sayesinde Malatya'nın kuru kayısı satışını hiç olmadığı kadar geniş bir alana sunan ve kaliteli mahsulün tanıtımını yapan Bizim Yöre ise kayısının ve üreticisinin hak ettiği değeri görmesi için tek başına gerekeni yapıyor, diyebiliriz.

Online Satışın Kuru Kayısı Ticaretine Etkisi

Alıcı ve satıcıyı konumdan bağımsız şekilde online pazarların rekabet ve çeşitlilik doku ortamında buluşturan e-ticaret sistemi, geniş satış alanı yaratma, yeni üretici veya potansiyel müşteriyi alışverişe dahil edebilme, zaman tasarrufu, materyal maliyetinde tasarruf gibi sayısız konuda KOBİ'lere büyük kolaylık, hız ve kazanç sağlamaktadır. Malatyalı üreticinin kâr ederek pazardaki varlığını sürdürmesi ve kayısının kendisi kadar yan ürünlerinin de farklı yörelerden istikrarlı talepler alması adına e-ticaret uygulamalarının sağladığı bu avantajlar son derece önemlidir.

Bizim Yöre kendi meyve bahçeleri ve çiftliklerinde yetiştirdiği ürünlerle veya üreticiden, herhangi bir komisyoncu olmaksızın, direkt olarak yerinde aldığı mahsullerle e-ticaret dünyasında var olduğu için, üretimin devamlılığını ve tanıtım gücüne bağlı talep yüksekliğini korurken kayısıyı tüketiciye de oldukça uygun fiyatlarla ulaştırmaktadır.

 

Dijital Pazar Dengeleri Değiştirdi

Bilindiği gibi geleneksel pazarlama yöntemlerinde tarım ürünleri çiftçiler tarafından hasadı yapıldıktan sonra toptancılara, sonrasında toptancılardan ithalatçılara ve oradan da dünya genelindeki tüketicisine satılmayı bekliyordu. Ancak e-ticaret dönemine girilmesi ve dijitalleşmenin altın çağının başlamasıyla birlikte ihracat da farklı bir boyuta geçti ve her sektörün kendi payını aldığı bu dev pazar içerisinde Malatya'nın da söz sahibi olabilmesi adına Bizim Yöre ailesi benzersiz bir fayda sağlamış oldu. Malatya kuru kayısısının dünya genelindeki toptancılara ve pazar yerlerine sanal ortam üzerinden güvenli bir şekilde satışını yaparak ürün kalitesi kadar teknolojik prestijini de ortaya koymuş olan Bizim Yöre, ayrıca mikro ihracat sayesinde sadece Türkiye değil,  dünyanın her ülkesine Malatya kuru kayısısını ilk elden pazarlamayı başarmış oldu.

 

Bahçeden Gelen Doğal Lezzet

Kayısı üreticiliğinin 4.nesli olarak ticari çalışmalarına devam eden Bizim Yöre, şimdilerdeki devasa pazarlama ağı öncesinde yani bundan 10 sene önce hikayesine küçük bir depo ile başlamıştı. Günümüzdeki kayısı ticaretine adeta yön veren üretim ve satış sahalarına ulaşmadan öncesinde parakende veya toptan satış fark etmeksizin ülkenin pek çok bölgesine Malatya kuru kayısılarını ve diğer pek çok kuru gıdayı tanıtmaktaydı.

Önce yöresinin, sonrasında tüm ülke genelinin en büyük online yöresel mağazası olmayı başaran Bizim Yöre, Malatya, Darende ve Balaban'da yetiştirdiği yüzlerce meyve ağacından elde ettiği, tadına ve doğallığına doyum olmayan organik mahsullerini "Bahçemizden Gelen Doğal Lezzet" mottosuyla sunmaya devam ediyor. Malatya'nın Şirepazarı ve Yeşilyurt beldelerinde 500 metrekarelik 2 işletmesi ve 10'dan fazla personeli ile en leziz yöresel ürünleri, en doğal haliyle sizlere sunan Bizim Yöre, kayısının hasını, pekmezin safını, sütün en tazesini, yumurtanın gezen tavuktan olanını, kuru meyvenin en doğalını ve saymakla bitmeyecek daha nice özel ürünü var gücüyle en iyisini araştırıp bularak ve standartlara en uygun şekilde hazırlığını yaptıktan sonra müşterilerine nerede oldukları fark etmeden güvenle ulaştırmaktan gurur duyuyor. Kuru Kayısı online satış merkezinin linkinki: https://www.bizimyore.com.tr/kuru-kayisi

ETİKETLER: Malatya Kuru Kayısı
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber