Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Mayıs 2022 - 15:57 Yorum: 0

Malatya’da Hemşirelik Haftası etkinlikleri

Malatya’da Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Hemşireler Derneği Genel başkanı THD Malatya şubesi tarafından Malatya ya davet edilmiş.

Malatya’da Hemşirelik Haftası etkinlikleri
Malatya’da Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Hemşireler Derneği Genel başkanı THD Malatya şubesi tarafından Malatya ya davet edilmiş. Sayın Genel Başkan Dr. Öğt. Üyesi Azize ATLI ÖZBAŞ Malatya’da Sağlık kurumlarını ziyaret etmiş ve  Hemşirelik Fakültesinin düzenlediği Sempozyuma katılmıştır. 
Sayın Azize ATLI ÖZBAŞ ile  Malatya Şube başkanı Doç. Dr. Emriye Hilal YAYAN ve yönetim kurulu İl Sağlık  Müdürü Prof .Dr. Recep BENTLİ, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar DENİZ  ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet BOYRAZ’ı ziyaret etmiştir. Ardından İnönü Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Adil BAŞKIRAN ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Leyla KILIÇ ziyaret etmişlerdir. Sayın ATLI ÖZBAŞ Malatya Sağlık Camiasındaki birlik ve beraberliğin tüm ülkeye örnek olması gerektiğini vurgulamıştır.
 
THD Genel Başkanı Dr. Öğt. Üyesi Azize ATLI ÖZBAŞ (Konferans Konuşmasından)
2020 Dünya Hemşirelik Yılının başlarında hayatımıza giren Covid-19 Pandemi’sinde Dünya olarak altı milyonun üzerinde, ülke olarak yüz bine yakın canımızı kaybettik. Pandeminin etkisini her birimiz, hayatımızın her alanında derinden hissettik. Şüphesiz pandemiden en fazla etkilenen grupların başında sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının içinde de ülkemizde ve tüm dünyada pandeminin yükünü en fazla sırtlayan hemşireler gelmektedir. Dünya olarak “normal”e dönmeye, pandeminin yaralarını sarmaya başladığımız şu günlerde, insanlığın, toplumun, her bir ailenin ve bireyin nitelikli hemşirelik hizmetlerine olan ihtiyacı, her zamankinden daha görünür ve daha elzemdir. Çünkü hemşireler, her bir bireyin ulaşabildiği, eşit şekilde yararlanabildiği, sürdürülebilir, adil, etik temelli ve geleceğe uygun sağlık sistemlerine inşa edilmesi ve yürütülmesinde kilit sağlık çalışanlarıdır. Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) liderliğinde küresel sağlık gereksinimleri temel alınarak belirlenen, 2022 yılı temasında, hemşireler, hükümetlere, karar vericilere halka seslenmekte “ Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Hemşirelerin Haklarına Saygı Gösterin” demektedir. Bu ülkenin hemşireleri olarak bizler de, siyasi liderlerimize, yetkililere, karar vericilere ve halkımıza sesleniyoruz. Halkımıza hak ettiği ve ihtiyaç duyduğu hemşirelik bakımını vermek için engellerimiz var. Bu engelleri kaldırmak, toplumun sağlığının korunması, hastalıkların ve sakatlıkların önlenmesi, nitelikli ve güvenli sağlık hizmetinin verilebilmesi için hemşireliğe yatırım yapın, haklarına saygı duyun.
Toplumumuza hak ettiği bakımı vermek için karşı karşıya kaldığımız sorunların görülmesini istiyoruz. Tüm bu sorunlara çözüm üretmek için meslektaşlarımızı derneğimize, mesleğimize güç vermeye çağırıyoruz. Halkımızı, medya organlarını ve politika yapıcıları, halk sağlığının önceliğimiz olduğu bu mücadelemize katılmaya davet ediyoruz. Tüm bu çabaları gösterirken tüm meslektaşlarımız, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü coşkuyla bir arada kutlamayı fazlasıyla hakketti. Türk Hemşireler Derneği olarak tüm meslektaşlarımızın hemşireler gününü kutluyoruz.
THD Malatya şube başkanı Doç. Dr. Emriye Hilal YAYAN 
“Hemşirelerimiz yaşanan tüm krizlerde kendi hayatından önce toplumun sağlığını düşünmüş ve korumuştur. Bu uğurda büyük bedeller ödemiştir ve pandemi sürecinde 42 hemşiremiz hayatını kaybetmiştir. Pandemiler dahil küresel krizlerin yaptığı en önemli şey mevcut durumumuzu tüm şeffaflığı ile görünür hale getirmektir. Tüm dünyada sağlık sistemlerinde büyük sorunlar yaşanırken Türk Hemşireleri bu sınavı büyük başarı ile tamamlamıştır. Bugün küresel sağlığın korunması için toplumun ve bireyin en iyi sağlık hizmetini almaları için hemşirelerini desteklemesini istiyor ve bekliyoruz. 
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber