Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mayıs 2015 - 07:36 Yorum: 0

Malatya'da Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Malatya'da Ortak Değerler Platformu tarafından organize edilen Mursi'ye verilen idam kararına tepki mitingi.

Malatya'da Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

MALATYA GÜNCEL - Malatya'da Ortak Değerler Platformu tarafından organize edilen Mursi'ye verilen idam kararına tepki mitingi.

Malatya'da sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti. 

Malatya'da, Soykan Parkı'nda bir araya gelen Ortak Değerler Platformu adına konuşan Gazi İşler, 300 yıldır İslam dünyasını sömürmek için hiçbir yol bırakmayan Batı ve işbirlikçilerinin artık oyunlarının ortaya çıktığını, maskelerinin tamamen düştüğünü fark ettiklerinden, İslam dünyasını kan gölüne çevirme ve kardeşi kardeşe kırdırma stratejisini uygulamaya koyduklarını belirtti. İşler, bunların, demokrasiden, insan haklarından, eşitlikten ve özgürlükten ne anladığını Cezayir'de, Irak'ta, Suriye'de, Çeçenistan'da ve en son Mısır'da gördüklerini anlattı.

İşler, "Ey Yusuf yüzlüler, nurunuz yüreklerimizi aydınlatıyor. Bize ruhlarınızı nasıl kölelikten kurtarmamız gerektiğini öğrettiğiniz için size minnettarız. Dünya mazlumlarına mücadeleyi öğrettiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Mısır'dan hepimizin yıllardır görmeyen göz ve izanlarına şifa olmaya başlayan bir Yusuf kokusu İslam aleminin dört bir yanına yayıldı. Muazzam dik duruşunuz önünde saygıyla ve muhabbetle eğiliyoruz. Selam olsun size, ey Fetih Peygamberi'nin izinden hiç ayrılmayan yiğitler. Kurtuluş yakındır. Mısır'ın kıtlığa mahkum edilen idaresi sizi bekliyor." dedi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber