Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Asayiş 13 Mayıs 2008 - 08:56 Yorum: 0

Malatya'daki cinayetler

Malatya'daki yayınevinde biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın altıncı duruşmasında tutuklu sanıklardan Salih Gürler, öldürülen 3 kişinin bağlanmasına ve bıçaklanmasına karışmadığını savundu.

Malatya'daki cinayetler

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Salih Gürler ve Emre Günaydın, tutuksuz sanıklardan da Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe hazır bulundu. Duruşmada Salih Gürler dışındaki sanıklar dışarı çıkarıldı.
Müdahil avukatları, Salih Gürler'in dinlenmesinden önce duruşmanın teknik aletlerle sesli ve görüntülü olarak izlenmesini,adli emanetteki emanetlerin ve Emre Günaydın'ın hastane kayıtlarının görüntüleri ile Emniyet Müdürlüğünün olay yerinde çektiği görüntüler ve otopsi görüntülerini istedi.
Mahkeme heyeti, müdahil avukatlarının taleplerini reddetti.
Daha sonra Salih Gürler'in dinlenmesine geçildi.
Müdahil avukatları, Gürler'e 2. Ordu Komutanlığı lojmanlarında oturan Kamil Dik isimli birini tanıyıp tanımadığını sordu. Gürler, ''Tanımıyorum'' yanıtını verdi.
Müdahil avukatlarının, ''8 Nisan 2007 tarihinde saat 23.50'de onunla görüşmüşsün. Telefon görüşmelerinde var. Hamit Çeker'le de seninle de görüşmüş'' deyince, ''Ben tanımıyorum, Hamit Çeker'in arkadaşı ise olabilir. Hamit Çeker, benim telefonumdan aramış olabilir'' dedi.
Müdahil avukatlarının, gözaltındayken çeşitli kişiler tarafından sorgulanıp sorgulanmadığı yönündeki sorusu üzerine Gürler, şunları söyledi:
''Sorgu odasında bazı sorular soruldu. Bu soruların cevaplarını not aldılar, bu sorular kayda geçmedi. Bana, 'Şunu şunu anlat' diyorlardı. Söylediğim şeyler kabul edilmiyordu. Öldürmek amacıyla Zirve Yayınevi binasına gitmediğimi söyledim. 'Diğerleri kabul etti', diyorlardı.''
Gürler, daha önce hiç emniyete gidip gitmediğine ilişkin bir soruya, ''1-1.5 yıl önce bir arkadaşın tanıdığını görmek için gitmiştim' deyince, müdahil avukatları, ''Serpil diye birini tanıyor musun?'' diye sordu. Gürler, ''Zannetmiyorum'' dedi.
Müdahil avukatları, ''Cep telefonundan 21 Mart 2007 günü yani olaydan 25 gün önce Serpil sana 'Bu sabah dershaneye gitmedin, yine mi karakola gittin?' diye mesaj atmış'' dedi. Salih Gürler, ''Dersaneden arkadaşım. Bazen dersaneden kaytarmak için müdüre o tür yalanlar uyduruyorduk'' diye konuştu.

MAHKEMEYİ ÇIĞIRINDAN MI ÇIKARMAK İSTİYORSUNUZ?

Müdahil avukatları, onlarca yalan içinden neden bu yalanı seçtiğini sorunca Gürler, ''Parka gideceğim, desem müdür izin verir miydi?'' dedi. Müdahil avukatlarının ''Sen bir yalancı mısın?'' sorusuna Salih Gürler, ''Seni ilgilendirmez'' yanıtını verdi.
Sanık avukatlarının ''Böyle soru olmaz'' demesi üzerine, mahkeme heyeti, müdahil avukatlarına ''Mahkemeyi çığırından mı çıkarmak istiyorsunuz?'' dedi.
Müdahil avukatlarının ''Fiilen Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske'nin bağlanmasına ve bıçaklanmasına karıştın mı?''sorusuna Gürler, ''Karışmadım'' dedi.

EMRE GÜNAYDIN'IN AĞABEYİNİN MAFYA İLE İLİŞKİSİ VAR MI?

Müdahil avukatların ifadesinde Emre Günaydın'ın ağabeyi Selçuk Günaydın'ın mafya ile ilişkisinin olduğunu, bu nedenle Emre Günaydın'dan çekindiğini söylediğini hatırlatması üzerine Gürler, ''Bunu Emre Günaydın'dan duydum. Ağabeyi Sedat Peker'in yanındaymış. Dayıları da mafyaymış. Dayısının öldürüldüğünü anlatmıştı. 'Cezaevine düşsem dayım bana özel af çıkartır' diyordu.''
Gürler, dini eğitim alıp almadığına ilişkin bir soru üzerine de dinlerle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.
Müdahil avukatlarının, olaydan önce, Emre Günaydın'ın babası Mustafa Günaydın'ın spor salonunda ''şükür namazı'' kılıp kılmadıklarına ilişkin soruya, Gürler, ''Sadece namaz kıldım, Allah rızası için'' dedi.
Müdahil avukatlarının ''Emre Günaydın'ın üzerinizdeki baskısı düşünüldüğünde onun sizin şefiniz olduğunu söyleyebilir miyiz?'' sorusuna, ''Ondan çekiniyordum'' dedi.

''PKK İLE ÇALIŞIYORLAR''

Salih Gürler, sanık avukatlarını, ''Namaz kıldığınızda Emre size imamlık yaptı mı?'' sorusuna ''Hayır'' diye cevap verdi.
Gürler, Emre Günaydın'ın suçu üzerine alacağını, kendilerini ele vermeyeceğini de öne sürdü.
Misyonerliği ilk nereden duyduğu ve misyonerliğin ne olduğuna ilişkin bir soru üzerine de Gürler, ''2007 yılının ocak ayında Emre Günaydın'dan duydum. Emre Günaydın, misyonerlerin amaçlarının, vatanı bölmek olduğunu söylüyordu. PKK ile beraber çalışıyorlar diyordu'' diye konuştu.

''MHP İL BAŞKANI MEHMET EKİCİ'Yİ TANIYOR MUSUN?''

Müdahil avukatları, Gürler'e, ''İlker Çınar, Burhan Coşkun, Hikmet Çelik ve Mehmet Ekici ve Metin Doğan'ı tanıyor musun?'' diye sordu.
Sanık avukatları, ''Mehmet Ekici de kim?'' deyince müdahil avukatları, ''MHP İl Başkanı'' dedi. Gürler, bu kişileri tanımadığını belirtti.
Salih Gürler'in dinlenmesinden sonra duruşmaya ara verildi. Aradan sonra Emre Günaydın içeri alındı.
Sanık avukatları, Emre Günaydın ile yaptıkları kısa görüşmeden sonra sanık Emre Günaydın'ın yemek yemediğini belirttiler.
Mahkeme başkanı yemek yememesinin sebebini sordu. Ceza evinden yemek gelmediği ifade edildi.
Müdahil avukatlarının da sanığın yemek yemesinin uygun olacağını belirtmesi üzerine, oturuma 15 dakikalık bir ara daha verildi.
Emre Günaydın'ın duruşmaya numaralı gözlükle gelmesi de dikkati çekti.

OLAY

18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ı (19) olay yerinde yakalamıştı.
Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İÜ Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.(Nethaber)

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber