Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 28 Şubat 2016 - 05:37 Yorum: 0

Malatyalı oyuncu ve sunucu Kenan Işık vefat etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, beyin kanaması sebebiyle bir süredir tedavi gören ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık'ın vefat ettiğini duyurdu.

Malatyalı oyuncu ve sunucu Kenan Işık vefat etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, beyin kanaması sebebiyle bir süredir tedavi gören ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık'ın vefat ettiğini duyurdu. 

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Hazinedar, "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun" dedi. 

2014'ün Mart ayında, İstanbul'da gittiği spor salonunda ayağının kayması sonucu yere düşerek başını çarpan Kenan Işık'ın tedavisi Almanya'da sürüyordu.

KENAN IŞIK KİMDİR

Malatya Yeşilyurt'ta 1947 yılında doğan Kenan Işık'ın tam adı Yusuf Kenan Işık'tır. Oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusu olan Kenan Işık, Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğudur. Orta okul dönemlerinde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise döneminde Ankara'da okurken Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Kenan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olmuştur. Ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği de yapmıştır. Sanatçı, devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber