Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Nisan 2015 - 18:29 Yorum: 0

Malatyalıyı Vatan Partisine oy vermeye davet ediyoruz

Vatan Partisi Malatya'da milletvekili adaylarını tanıttı. İlk sırada yer alan gençlik lideri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) kurucu başkanı Adnan Türkkan, “AKP iktidarı komşularımıza TIR'larla bomba ihraç etti, biz kayısı ihraç edeceğiz” dedi.

Malatyalıyı Vatan Partisine oy vermeye davet ediyoruz

MALATYA - Vatan Partisi Malatya'da milletvekili adaylarını tanıttı. İlk sırada yer alan gençlik lideri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) kurucu başkanı Adnan Türkkan, “AKP iktidarı komşularımıza TIR'larla bomba ihraç etti, biz kayısı ihraç edeceğiz” dedi.

Malatya'da yapılan tanıtım toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ile partililer ve Malatyalılar katıldı. Tanıtım toplantısında partisinin programını anlatan Adnan Türkkan, AKP  iktidarı döneminde bozulan ekonomiye dikkat çekti ve “Suriye'yle, Irak'la ve İran'la bölgesel barış için hemen görüşülmesi lazım. Türkiye Suriye ile savaştırmak için türlü türlü komplolar kurdular. Ancak Ulusal Kanal'ın ve Vatan Partisi'nin de mücadelesiyle bu komplolar boşa çıkarıldı. Suriye'ye, Irak'a terörist değil, tırlarla bomba değil kayısı ihraç edeceğiz, kayısı!” dedi. Türkkan, Vatan Partisi'nin sıradan bir parti olmadığının altını çizdi ve “Vatan Partisi, adı üstünde Vatan'da birleşenlerin partisi. Soma'daki faciadan sağ kurtulan Maden Emekçisi Sefa Köken ile, Değerli Bakanımız Yaşar Okuyan’ın, Apo'yu sorgulayan Hasan Atilla Uğur ile güzel Türkçemizin güzel söyleyicisi Mehrape Çelik’in, basının dik başakları Hulki Cevizoğlu’nun, Ümit Zilelinin partisidir.” diye konuştu.

BÖLÜNMEYE KARŞI BİRLEŞME

Türkkan'dan sonra konuşan İl Başkanı Arif Doğan, Malatya Yeşilyurtlu Ali Özbay'ın 300 lira kirasını ödeyemediği için Valilik önünde kendini yaktığını hatırlattı ve halkın ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza girdiğine örnek gösterdi. Doğan, Vatan Partisi iktidarında çiftçinin ve üreticinin zorluklarına son vereceklerini dile getirdi.

Vatan Partisi'nin Malatya'daki diğer milletvekili adayları ise şu isimlerden oluşuyor:

Abdullah Işıkgil (Eğitimci). Malatya merkez ve ilçelerinde uzun yıllar öğretmenlik yaptı. TÖB-DER ve TÖS gibi öğretmen örgütlerinde aktif görevlerde bulundu. Melek Doğan (Ev kadını). Öncü Kadın ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nde aktif yöneticilik yaptı.
 

Arguvan Kızık köyünden  TGB kuruculuğuna 

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Kızık köyünde 1983'de doğan Adnan Türkkan, çiftçi bir ailenin oğlu. İlk ve orta öğrenimini köy okullarında tamamlayan Türkkan, liseyi Tekirdağ'da, üniversiteyi Ankara Gazi Üniversitesi'nde okudu. Üniversite yıllarından itibaren toplumsal mücadelenin içinde yer alan Türkkan 2001-2003 yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çankaya Şubesi Gençlik Kolu Başkanlığı, 2004-2006  yıllarında ADD Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

GEZİ GÜNLERİNDE ULUSAL KANAL'DA

2006 yılında Türkiye’nin anti-emperyalist en büyük gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Kurucu Genel Başkanı oldu, 2011 yılında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmenliği görevine geldi.
Ergenekon-Balyoz gibi tertip davalar döneminde ve büyük Gezi Direnişi döneminde Ulusal Kanal'ın başında görev yaparak medyada gerçeklerin savunucusu oldu.
Öte yandan Suriye'de kanlı olayların başlamasından sonra Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la röportajı gerçekleştiren ilk televizyoncu oldu. Bölgede barışın tesisi için yoğun çalışmalar yürüttü.
Türkkan, Ergenekon tertibinde, 10,5 yıl hapis cezası aldı, yaklaşık 1 yıl sürgünde yaşadı.
Halen Ulusal Kanal Program Müdürü olan Adnan Türkkan, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini sürdürüyor.

Kurtuluş Savaşı veriyoruz

Diğer 6 adayın kendini tanıttığı toplantıda konuşan Yaşar Okuyan ise, neden Vatan Partisi'ne katıldığını anlattı. Vatan tehlikede olduğu için bölücülüğe karşı vatanın birliği için partiye katıldığını ifade eden Okuyan, tehlikenin sadece AKP olmadığını, CHP, MHP ve HDP'nin de Türkiye'yi bölme politikalarına katkı sağladığını belirtti. Seçimlerden sonra “yeni anayasa”nın gündeme geleceğini vurgulayan Okuyan, “AKP değil 250 milletvekili 550 milletvekili çıkarsa da içinde Türk milleti ve Atatürk olmayan bir anayasayı yaptırmayız” dedi. Vatan Partisi'nde bir kurtuluş savaşı verdiklerini söyleyerek cumhuriyet ve vatan kaygısı taşıyan her Malatyalıyı Vatan Partisine oy vermeye davet etti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber