Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Manisa'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

MANİSA (AA) -  Manisa'daki 3 şehit ailesi ile 2 vazife malulü polis memuruna Devlet Övünç Madalya ve beratları takdim edildi.Anemon Otel’de düzenlenen törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan...

Manisa'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

MANİSA (AA) -  Manisa'daki 3 şehit ailesi ile 2 vazife malulü polis memuruna Devlet Övünç Madalya ve beratları takdim edildi.

Anemon Otel’de düzenlenen törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünün kutlandığını belirterek, Çanakkale'de Türk milletinin bütün imkanlarını ortaya koyarak çok ağır bir bedel ödediğine dikkat çekti.

Vali Bektaş, bu savaştaki şehit sayısının 250 bine ulaştığını, o yıllarda bir çok okulun mezun vermediğini hatırlatarak, "Belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş anı, kuruluş kararı, kuruluş ortamı Çanakkale'de oluştu. Osmanlı sonrası dönemde milletimiz var olma iradesini orada bütün dünyaya hem ilan etti hem de hem de kabul ettirdi" diye konuştu.

Anadolu'nun zor bir coğrafya olduğunu, bu zor coğrafyayı vatan edindiğimizi ifade eden Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Bizim burayı vatan tutmamızın bir bedeli var, bunu tarih boyunca ödedik, halen de ödemeye devam ediyoruz. Şehitlik ve gazilik kavramları gündemimizde olduğu sürece de ödemeye devam edeceğiz gibi gözüküyor. Bu bize geçmişimizin armağanı. Anadolu coğrafyasında var olmaya devam edeceğiz, etmeye devam ettikçe de bu faturayı, bu bedeli ödemeye devam edeceğiz.  Bunu biliyoruz, bunu milletimiz bağrına adeta taş basarak biliyor, kabulleniyor ve ödemeye devam ediyor." 

Konuşmaların Devlet Övünç Madalyası alacak şehit ve malullerin özgeçmişleri, slayt gösterisi ile davetlilere gösterildi. 

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Hikmet Güler, Şehit İstihkam er Harun Çakar, Şehit piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin'in aile ve yakınları ile vazife malulü polis memurları Hüseyin Taş ve Turgay Çakır'a Devlet Övünç Madalyası ve berat belgeleri düzenlenen törenle verildi. 

Törende madalya ve beratlarını alan şehit aileleri, duygulu anlar yaşadı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber