Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Mardin'de "Bereket Ormanları" projesi

Mardin'de "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Kasimiye Medresesi bahçesinde bin 500 ağaç dikimi yapıldı

Mardin'de 'Bereket Ormanları' projesi

MARDİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında Mardin'de oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan ağaç dikim kampanyasında Kasimiye Medresesi bahçesinde Mardin Gönül Elçileri Hatıra Ormanı kuruldu.

Gazetecilere açıklamada bulunan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 500 kişinin katıldığı "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında bin 500 ağaç dikildiğini belirtti.

Mardin'in oksijeninin daha bol olması için çalıştıklarını ve bunun için 4 milyon 700 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini dile getiren Koçak, şöyle konuştu:

"Bu yıl toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışacak 2 bin kardeşimiz yaklaşık 2.7 milyon fidan dikecekler. Biz onunla kalmayıp çalışan arkadaşlarımızın dışında öğrenci, asker, polis ve vatandaşlarımızla beraber 2 milyon fidan daha dikmeyi planlıyoruz. Mardin’de 4.7 milyon hedefimiz var. Yaklaşık 5 bin hektarlık alana tekabül ediyor. Bu Mardin’in çeşitli yerlerinde gerçekleştireceğimiz bir dikim olacak. Mardin’in daha yeşil olmasını oksijenin daha bol olmasını ve yağışlı olmasını sağlayacak ekolojik dengeyi daha iyi tutturacak bir çalışma yapmış olacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber