Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Kültür 16 Kasım 2019 - 18:03 Yorum: 0

Mardin’de evde artık sıfır atık etkinliği

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Evde Artık Sıfır Atık Etkinliği" düzenlendi.

Mardin’de evde  artık sıfır atık etkinliği

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Evde Artık Sıfır Atık Etkinliği" düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mezopotamya Parkında "Evde Artık Sıfır Atık" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, eşi Gülseren Yaman, kadınlar ve çocuklar katıldı. Yaman ve eşi Gülseren Yaman, çocuk ve kadınlarla birlikte, atıl durumda olan bir sandalyeyi boyadı. Vali Mustafa Yaman, atık malzemelerle yapılan eşya stantlarını gezerek, kadın ve çocuklardan yapılan eşyalar hakkında bilgi aldı. Geri Dönüşüm Defilesine katılan Yaman, atıklardan yapılan giysileri giyen çocukların geçişlerini izleyerek, başarılarından dolayı çocukları ve annelerini tebrik etti. Etkinliğe katılan aileler, mini konser eşliğinde eğlendi.

Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, sıfır atığın israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların toplanması ve geri dönüştürülmesi olarak adlandırıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ile çok önemli kazanımların elde edildiğine dikkat çeken Yaman, "Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak sıfır atık projesi kapsamında "Evde Artık Sıfır Atık" diyerek evde tek kullanımlık malzemeleri değerlendirip dönüştürmeyi hedeflemekteyiz. Bu çalışmamızda dönüştürme atölyelerinden çıkan ürünler ile örnek oluşturulacak çalışmalar sergilendi. Tekstil atölyesinden çıkan atıklardan oluşturulan kalemlik, süs eşyaları, eşyalara dönüştürülmesi, plastik atıklardan oluşturulan saksı, kuş yuvası, mumluk, bayat ekmekten kek, kanepeler, yumurtalı ekmek yiyeceğe dönüştürülmesi, çocuk oyun odasında farkındalık çalışması ile çocukların atıklardan sergileyeceği plastik kaşık, poşet ve pipetlerden elbiseler ile oluşan bir defile yapıldı" dedi.

Mardin’de evde artık sıfır atık etkinliği

Mardin’de evde artık sıfır atık etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber