Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 18 Nisan 2022 - 22:38 Yorum: 0

Mariupol’deki Azovstal fabrikasına düzenlenen saldırı havadan görüntülendi

Mariupol Belediyesi, Ukrayna'nın kontrolünde olan Azovstal fabrikasına düzenlenen saldırının havadan çekilen görüntülerini yayınladı.

Mariupol’deki Azovstal fabrikasına düzenlenen saldırı havadan görüntülendi

Mariupol Belediyesi, Ukrayna'nın kontrolünde olan Azovstal fabrikasına düzenlenen saldırının havadan çekilen görüntülerini yayınladı.

Rus ordusunun Ukrayna'nın Mariupol kentine düzenlediği saldırı havadan görüntülendi. Görüntüleri yayınlayan Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Rus işgalciler Azovstal fabrikasını bombalamaya devam ediyor. Fabrikanın sığınaklarında kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan binden fazla insan bulunuyor" denildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk ise yaptığı açıklamada, "Rusya'nın askeri ve politik yönetimine sesleniyorum. Mariupol'den Berdyansk'a sivillerin tahliyesi için insani koridor açılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Azovstal fabrikasında bulunan kadınlar ve çocuklar için de ayrı bir koridor açılmasını istiyoruz. Eğer koridor açılmasına karşı çıkarsanız, gelecekte savaş suçu olarak yargılanmanıza sebep olacaktır" dedi.

Mariupol, Rusya için kilit öneme sahip

Rusya, dün kuşatma altındaki Mariupol'de bulunan Azovstal fabrikasındaki Ukrayna askerlerine "teslim olmaları ya da ölecekleri" çağrısında bulunmuş, Ukraynalı askerler çağrıyı reddetmişti ve direnişe devam etmişti. Mariupol, Rusya için 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'a bir kara koridoru oluşturmasına izin verdiği için kilit öneme sahipken, 11 kilometrekareden fazla bir alanı kaplayan dev Azovstal fabrikası Mariupol'un hala Ukrayna kontrolünde olan son büyük bölümü olarak biliniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber