Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Ağustos 2014 - 17:43 Yorum: 0

Meclis'in çalışma takvimi şekilleniyor

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yemin etmesini takiben oluşacak Meclis'in çalışma takvimi belirginleşmeye başladı.

Meclis'in çalışma takvimi şekilleniyor

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki andiçme töreninin ardından 62. hükümetin kurulması beklenecek.

AK Parti Genel Başkanlığı'na namzet gösterilen Ahmet Davutoğlu'nun yeni hükümeti kurması ve Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, hükümet programının hangi gün Meclis Başkanlığı'na sunulacağı emek takviminin belirleyici unsuru olacak. 

62. hükümetin, programını sunacağı günü bildireceği Meclis Başkanlığı, tatilde bulunan TBMM Genel Kurulu'nu müthiş toplantıya çağıracak. Hükümet programı okunacak ve Genel Kurul'a iki gün mesafe verilecek. İki gündelik aradan sonra hükümet programının görüşmeleri yapılacak. Görüşmeler tamamlandıktan sonra verilecek bir gün arayı takip eden gün 62. hükümetin güvenoylaması yapılacak. 

CHP'nin 6-7 Eylül'de yapacağı müthiş kurultayın güvenoylamasına rastlama ihtimali, hükümetin programını sunacağı ve Meclis Başkanlığı'nın takvimine bağlı olacak.  

Daha evvela 62. hükümetin programının sunulmasının ardından verilecek 2 gün arada yada 30 Ağustos'ta Genel Kurul'un toplanma ihtimali üstünde duran AK Parti grubunda, yasama çalışmalarının güvenoylamasının sonrasına bırakılması görüşü ağırlık kazandı.

Güvenoylamasının ardından AK Parti, görüşmeleri yarım kalan, maden işçilerine yönelik iyileştirmeler, halk alacaklarının yapılandırılması ve 30 bin muallim ataması bu şeklinde düzenlemeleri içeren 'torba kanun' tasarısını yasalaştırmak için harekete geçecek. 

AK Parti, tasarının görüşmelerine devam edilmesi için Genel Kurul'u müthiş toplantıya çağıracak. Muhalefet, Meclis'in tatildeyken çalışmasına itiraz etmiş ve sırf 30 bin muallim atamasına ait düzenlemenin yasalaştırılmasına destek vereceğini açıklamıştı. Ancak AK Parti, halk alacaklarının yapılandırılması ve muallim ataması bu şeklinde toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren düzenlemeler içerdiği için tasarının tamamının yasalaştırılması gerektiği anlamında davranış aldı. 

Torba tasarının ardından avukatların, hazırlık soruşturması dosyalarından bilgi ve evrak almasını engelleyen tek maddelik hukuk teklifinin görüşülmesi de Genel Kurul gündemine gelecek.

ETİKETLER: Meclis , Çalışma Takvimi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber