Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Mart 2015 - 08:59 Yorum: 0

Meclis’te yorgan kavgası!

MHP'li Türkkan'ın AKP'lilere "Teröristin yorganın altındasınız" çıkışı Meclis'i karıştırdı.

Meclis’te yorgan kavgası!

Meclis Genel Kurulu’nda 03.58’de AKP-MHP’li vekiller arasında kavga çıktı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan’ın AKP’lilere “Teröristin yorganının altındasınız be, teröristin yorganının altına yatmayın” sözleri gerilime neden oldu. Laf atan vekiller arasında sataşma sonrası itiş-kakış yaşandı. AKP sıralarından Türkkan’a çok ağır hakaret ve küfürler edildi.

KAVGA ÇIKARAN SÖZLER

Türkkan, iç güvenlik paketinin 43. Maddesi görüşmelerinde verilen önerge üzerine Genel Kurula hitap etti. Meclis’teki yasa görüşmelerini Zulu kabilesinin ateş yakmasına benzeten Türkkan şöyle konuştu:

“Zulu kabileleri var Amerika’da. Ortada büyük bir ateş yakıyorlar, bütün diğer kabile reisleri de gelip ateşin etrafında oturuyorlar. Herkes bir şeyler konuşuyor ama kimse dinlemiyor, herkes konuşuyor. Sonunda hiçbir şey anlaşılmadan herkes o ateşin başından kalkıyor. O ateş ne biliyor musunuz? O ateşte yanan millet, anlaşılmayan da sizlersiniz. Konuştuklarınızdan ne siz anlıyorsunuz ne de kimse bir şey anlıyor, asla ve kata. Konunun, tehlikenin farkında olmadan konuşuyorsunuz. Üstelik iddianız var, diyorsunuz ki topluma: ‘Biz terörü ve teröristi yok etmek için bu yasaları çıkarıyoruz.’ Ya, adama derler ki ‘Utanmıyor musunuz siz ya?’ Teröristin başıyla sabah akşam al takke ver külah berabersiniz. Sabah beraber kahvaltı ediyorsunuz, akşam yorganı beraber üstünüze çekiyorsunuz, nasıl olacak bu iş? (AKP sıralarından ‘Yalan söylüyorsun’ sesleri) Yalan söyleyen kimse yalancının ta kendisisin. Cumhurbaşkanınız, Başbakanınız, MİT Başkanınız, İçişleri Bakanız; alayınız teröristin yorganının altındasınız be! Yazıklar olsun size!”

Türkkan yerine geçerken yaşanan diyalog tutanaklara şöyle girdi:

“YORGAN ALTINA YATMAYIN”

Faruk Işık (AKP): Sana yazıklar olsun.
Başkan: Teşekkür ederiz Sayın Türkkan.
Ahmet Aydın (AKP): Başkan, hatip konuşurken temiz bir dil kullanması gerekiyor.
Türkkan: Yorganın altından çıkın. Bakın, teröristin yorganının altına yatmayın.
Hamza Dağ (AKP): Konuşma bari oradan, ahlaksız!
Başkan: Sessiz olursanız talebi duyabileceğim.
Aydın:  Söylediklerini muhatap almıyoruz, aynı şekilde de iade ediyoruz.
Durmuş Ali Torlak (MHP):  Ne kabadayılık yapıyorsun? Her şeye de laf atıyorsun. (Torlak, AKP sıralarına yürüdü)
Fatih Şahin (AKP):  Bırak gelsin. (Bir grup AKP ve MHP milletvekilinin birbirlerinin üzerine yürümesi, gürültüler)
Başkan: Sayın milletvekilleri, lütfen sakin olunuz. Sayın milletvekilleri. Bir saat ara veriyorum. Bu koşullarda yürütemiyoruz. Böyle bir hâl görülmez. (AKP sıralarından başkana ‘nereye gidiyorsun’ sesleri)

“ALLAH BELANI VERSİN”

MHP’li Torlak’ın AKP sıralarına yürümesi üzerine AKP’li vekiller de ayağa kalkarak MHP’lilere doğru yürüdü. CHP’li vekiller iki partili milletvekillerinin arasına girdi. Bu sırada aynı anda 50-60 kişi itiş-kakışa başladı. Bazı vekiller, Türkkan’a vurmak için ulaşmaya çalıştı ancak araya giren hem AKP hem CHP’li vekiller kavgayı önledi. AKP Grup Başkanvekili Belma Satır’ın “Lütfi Türkkan, Allah belanı versin emi” diye tepki gösterdiği duyuldu.

KÜFÜR-HAKARET-SLOGAN

AKP’li vekiller MHP sıralarının önünde ayakta beklemeye başladı. Bu sırada “Çık dışarı”, “Terbiyesiz adam”, “Siyaset neyine git çöplükte dolaş”, “Ahlaksız herif”, “Pislik dışarı”, “Defol”, “Adam diye oturtuyorsunuz”, “Utanın kendinizden”, “Yuh ş….Lütfi”, “Adamda gram şeref varsa kalkar özür diler” şeklinde bağıran vekiller oldu. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, tempolu bir şekilde “Recep Tayyip Erdoğan” diye 2-3 defa tekrar ederek vekillere slogan attırdı.

2 BİRLEŞİM CEZASI ALDI

Küfür ve itişmeler sırasında MHP’li Faruk Bal ve CHP’li Melda Onur’un cep telefonuyla çekim yapmasına AKP’liler tepki gösterdi. Yaklaşık 20 dakika yerinde oturan Türkkan, tepkiler üzerine çıkmak istedi. Bu sırada AKP sıralarından tepkiler yükselince Türkkan yerine oturdu. Bir süre sonra ise MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkkan’ı kulise çıkardı. Türkkan daha sonra Meclis’ten de çıkarak gitti. 03.48’te kapanan Genel Kurul 05.06’da yeniden açıldı. Oturumu yöneten Güldal Mumcu, Türkkan’a “Cumhurbaşkanı, hükümete hakaret” cezasını düzenleyen içtüzüğün 161. maddesine göre 2 birleşime katılmama cezası verilmesini önerdi.

KABUL EDİLEMEZ, ONUR KIRICI

Türkkan’la ilgili yapılan oylamada AKP-HDP’li vekiller ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2 birleşim cezasının kabulü yönünde oy verdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkkan’ın sözlerinin ‘kabul edilemez, onur kırıcı’ olduğunu belirterek, tutanaklardan da çıkartılmasını önerdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber