Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Kasım 2014 - 12:33 Yorum: 0

MEDULA sistemi çöktü

Türk Eczacıları Birliği, "SGK'yı uyarmamıza rağmen, 7 gündür sistem önce ağır aksak çalışsa da şu anda tamamen çökmüş durumda" dedi.

MEDULA sistemi çöktü

 Türk Eczacıları Birliği (TEB), MEDULA Provizyon Sistemi'nde yaşanan keder nedeniyle, hastaların ilaca erişebilmek için uzun zaman beklemek durumunda kaldığını savundu.

TEB'den yapılan yazılı açıklamada, sistemdeki sıkıntının teknik arızadan kaynaklandığı bilgisi alındığına yer verildi.

Yaklaşık 1 haftadır yaşanan keder itibarıyla hastaların ilaca ulaşmak için ya uzun zaman eczanelerde beklediği yahut ilacını alamadığı öne sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

'Sosyal Güvenlik Kurumu'nu günlerdir uyarmamıza rağmen, 7 gündür konsept (MEDULA Provizyon Sistemi) önce ağır aksak çalışsa da şu anda tam olarak çökmüş durumda. Kurumun konuyla ilgili yeterli bir bilgilendirme yapmıyor olması da bizleri eczanelerimizde zor vaziyette bırakıyor.

2010 yılından buyana devamlı yaşadığımız bu keder karşısında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sistemin altyapısını güçlendirmek hesabına herhangi bir meslek yapmaması, eczanelerimizde sistemin açılmasını bekleyen binlerce hastalarımızın ilaçlarına ulaşamamasına yahut ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almalarına sebep olmaktadır.

Mevcut sistemin yerine bütün gereksinimleri belirlenmiş, altyapısı tamamlanmış, vatandaşa günün gereklerine oranla hizmet verebilecek yeni bir konsept oluşturulmalı.'

Kaynak: AA

ETİKETLER: Sistem , Eczacı , İlaç
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber