Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Eylül 2014 - 14:04 Yorum: 0

Mektubu samimiyetsizlik olarak görüyorum

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mektubuna ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun böyle bir yöntem ve içerikle mektup yazmasını ciddiyetsizlik ve samimiyetsizlik olarak görüyorum" dedi.

Mektubu samimiyetsizlik olarak görüyorum

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ahilik Ansiklopedisi Tanıtım Toplantısı'nın peşinden gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektup meselesinde görüşleriniz nedir?' şeklindeki sorusunu üzerine Canikli, şunları kaydetti:

'Kılıçdaroğlu'nun böyle bir metod ve içerikle mektup yazmasını ciddiyetsizlik ve samimiyetsizlik şekilde görüyorum. Özellikle mektubun içeriğinde uygulanan ifadeler, SayınKılıçdaroğlu'nun karalayıcı, hakaret edici, küfür edici, adeta 'küfür üretim merkezi' bunun şeklinde meslek özelliğini değiştirmediğini bir defa daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımızın Türkiye'de gerginlik oluşturma noktasında kimin başı çektiği, kimin bu konu hakkında daha önde olduğu hususunun belirlenmesi açısından da Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açık mektubu bu yönüyle güzel bir örnektir. 

Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Başbakanımız bu devirde gerginliklerin azaltılması ve daha sakin devinim edilen, sağduyunun öne çıktığı bir dilin kullanılması noktasında çağrıda bulundular. Esasında, siyasette devam eden gergin ortamın yumuşatılması açısından mühim bir çağrıydı fakat ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu o gergin, kavgacı üslubunu devam ettirmek niyetinde bunun şeklinde görünüyor. Aktarması gereken bir görüşü varsa daha uygar ve demokratik metodlar kullanarak aktarması mümkündü.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber