Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Mersin'de güneş tutulması

Güneş tutulması vaktinde "küsuf namazı" kılındı

Mersin'de güneş tutulması

MERSİN (AA) - Mersin'de cuma namazı öncesi İl Müftüsü Ali Melek güneş tutulmasıyla ilgili vaaz verdi. Daha sonra imam eşliğinde "küsuf namazı" kılındı. 

Müftü Melek, Muğdat Camisi'nde yaptığı vaazda, güneş tutulmasının gerçekleştiği zamanlarda cemaatle iki rekat namaz kılmanın sünnet olduğunu söyledi.  

Hz. Peygamberin güneş tutulduğu zaman mescide giderek cemaate iki rekat namaz kıldırdığını anlatan Melek, şöyle devam etti:

"Bu namazda ezan okunmaz, kamet getirilmez. Sureler ise açıktan okunmaz. Peygamberimizin oğlu İbrahim 1,5 yaşlarındayken vefat etmiştir. Vefatının olduğu gün ise güneş tutulması meydana gelmiştir. Bunun üzerine sahabeler arasında güneşin Hz. Peygamberin oğlunun vefatından kaynaklandığı yayılmaya başlar. Hz. Peygamber bunu öğrenir ve güneşin, ayın tutulmasının herhangi bir kimsenin ölümüyle doğumuyla alakalı bir şey olmadığını beyan eder."

 Vaazın ardından Cami İmamı Hasan Tekerlek, küsuf namazını kıldırdı. Namazın ardından Müftü Melek, dua etti ve cuma namazı kılındı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber