Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Kasım 2014 - 13:28 Yorum: 0

Mersin'de sahte para operasyonu

Bir evde, ABD doları ebadında kesilmiş 350 deste kağıt ile para basımında kullanılan 30 metal levha ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı

Mersin'de sahte para operasyonu

MERSİN (AA) - Mersin'de bir eve düzenlenen operasyonda, ABD doları ebatlarında kesilmiş 350 deste kağıt ile para basımında kullanılan 30 metal levha ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ABD doları basmaya çalıştıkları öne sürülen şebeke üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı.

Takibin ardından kent merkezindeki bir eve operasyon düzenleyen ekipler, 4 şüpheliyle ABD doları ebatlarında kesilmiş 350 deste kağıt ile para basımında kullanılan 30 metal levha ele geçirdi.

Destelerden bazılarının bir yüzeyinde 100 dolarlık banknot basılı olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin, "sahte para vermeyi planladıkları esnaftan, güvenlerini kazanmak amacıyla gerçek dolarla alışveriş yaptığı, esnafa, ellerinde Saddam Hüseyin ve Kaddafi'ye ait kayıt dışı dolar bulunduğunu, yasal yollardan bunları ülkeye sokamadıklarını söyleyip, değerinin yüzde 30'u karşılığında Türk Lirası'na çevirmeyi planladığı" öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber