Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Şubat 2016 - 08:39 Yorum: 0

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Meteoroloji'den Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için kuvvetli kar ve yağmurla çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de yarın öğle saatlerinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun akşam saatlerinde etkisini arttırarak kar yağışına dönüşmesi ve yer yer etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’de yarın (Cumartesi) öğle saaatlerinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun ardından akşam saatlerinde etkisini arttırarak kar yağışına dönmesi ve yer yer etkili olması beklenmektedir.

Adıyaman’da ise akşam saatlerinde kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerinde (Çelikhan ve Sincik ilçeleri)  yoğun kar yağışı beklenmektedir.

Önceki kar yağışıyla birlikte yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde yeni kar yağışıyla çığ tehlikesi  meydana gelebileceğinden olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir, denildi.
 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber