Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Ağustos 2014 - 11:23 Yorum: 0

Mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim sorunu

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş: "Mevsimlik işçilerimizin çocuklarının eğitim alabilmesi için gittikleri illerde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kurslar açılabilir"

Mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim sorunu

DİYARBAKIR (AA) - Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim alabilmesi için gittikleri illerde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kursların açılabileceğini belirtti.

Memiş, yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve çevresinde yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mevsimlik işçilerin dün tren seferiyle Sakarya'ya fındık toplamak üzere yola çıktığını anımsattı.

Mevsimlik işçilerin çocuklarının gittikleri illerde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılacak kurslarda eğitim almalarını talep ettiklerini bildiren Memiş, çocukların tarlada değil, dersliklerde çalışmasını istediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yönde tedbirler almasını beklediklerini dile getiren Memiş, şöyle devam etti:

"Mevsimlik işçilerimizin çocuklarının eğitim alabilmesi için gittikleri illerde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kurslar açılabilir. Bu kurslarda çocuklarımıza uzman öğretmenler tarafından eğitim alma fırsatı sunulmalıdır. Çocuklarımız burada iki buçuk ay boyunca eğitimlerine devam edebileceği tedbirler alınabilir. Bu kurslar sayesinde çocuklarımız eğitim hayatlarına devam edebilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber