Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Asayiş 16 Haziran 2020 - 17:18 Yorum: 0

Mezarlık ziyaretlerini sandalla yapıyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 10 yıl önce yapılan baraj dolayısıyla sular altında kalan mezarlıkta yakınları bulunanlar, kabir ziyaretlerini sular çekildiğinde...

Mezarlık ziyaretlerini sandalla yapıyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 10 yıl önce yapılan baraj dolayısıyla sular altında kalan mezarlıkta yakınları bulunanlar, kabir ziyaretlerini sular çekildiğinde karada yaparken, sular yükseldiğinde ise mahallede bulunan sandalla gerçekleştiriyor. Bu durum herkesi üzerken mahalle muhtarı Sadullah Arda; "Zamanında fırsat verildi ama bir kaç kişi dışında kimse yeni mezarlığa taşıma yapmadı" dedi.

İnegöl'de bağlı Hamzabey Mahalleside yaklaşık 10 yıl önce inşa edilen Boğazköy Barajı'nın devreye girmesiyle mahallede bulunan 3 farklı mezarlık sular altında kaldı. DSİ zamanında köylere parasını ödeyerek taşımak isteyenlere zaman verdi.

Ancak bir kaç kişi dışında kimse mezarlık taşıma işlemlerini gerçekleştirmedi. Barajdaki suların iyice yükselmesiyle mezarlıklar tamamen sular altında kaldı. Eylül ve ekim aylarında suların çekilmesiyle mezarlıklar tekrar gün yüzüne çıkıyor. Mahallede oturanlar yakınlarının mezarlıklarını bu aylarda karadan gelerek ziyaret edip dua okuyor. Suların yükselmesiyle bazen de mahallede bulunan sandalla geliyorlar.

Mahalle Muhtarı Sadullah Arda şunları söyledi: "Mahallemize baraj yapıldığı sırada yetkililer burada bulunan mezarlıkların yeni mezarlığa taşıması için zaman verdi. Ancak bir kaç kişi dışında kimse taşıma işlemini yapmadı. Barajın suların yükselmesiyle bulunduğumuz bölgede bulunan 3 ayrı eski mezarlık sular altında kaldı. Tabi bu durum bizleri çok üzüyor. Zaman zaman gelip burada ölmüşlerimize dua ediyoruz" diye konuştu.

Bir mahalle sakini ise "DSİ zamanında buradaki yerlerinin taşıması için paralar ödendi. Ancak fazla kimse mezarlıkları taşımadı. Benim dedem burada sular altında yatıyor. Böyle olması elbette güzel birşey değil.Ama yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Mezarlık ziyaretlerini sandalla yapıyorlar

Mezarlık ziyaretlerini sandalla yapıyorlar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber