Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 31 Ekim 2014 - 19:03 Yorum: 0

MHP Genel Görüşme istedi

MHP, genel görüşme talebinde Peşmerge'nin geçişine izin verilmesiyle Anayasa'nın ihlal edildiği ve başka bir ülkedeki terör örgütüne yardım edildiğini öne sürdü.

MHP Genel Görüşme istedi

MHP, Peşmerge'nin Türkiye'den Suriye'ye geçişine izin verilmesiyle Anayasa'nın ihlal edildiği ve öteki bir ülkedeki terör örgütüne katkı edildiği gerekçesiyle Meclis'te Genel Görüşme açılmasını istedi. 

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu imzalarıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Suriye'de iç karışıklığın yaşandığı yerlerden Ayn el-Arab'ın IŞİD terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri sebebi ile terör örgütü şekilde tanımlanan PYD sebebi ile savunulduğu belirtildi. 

Peşmerge'nin Türkiye'den geçişinin eleştirildiği gerekçede, 'Türkiye'nin 30 yıldır savaş ettiği PKK'nın Suriye uzantısı bulunan bu terör örgütüne katkı amaçlı şekilde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sebebi ile gönderilen Peşmerge'ler ne Anayasa ne şehit ailelerinin vicdanları ne de güvenlik güçlerinin onurları dikkate alınmadan, onların eşliğinde ve korumasında memleketimiz topraklarından geçirilerek Suriye'ye yolcu edilmişlerdir' denildi. Gerekçede, Peşmerge geçişinin, terör örgütünün 'sembol paçavraları' altında, güvenlik kuvvetlerinin korumasında gerçekleştiği anlatım edildi. 

Anayasa'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı devletlere gönderilmesine ya da yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisinin TBMM'de olduğuna ait 92. maddesinin ihlal edildiği ve Anayasa suçu işlendiği savunulan gerekçede, Peşmerge'nin bir ülkenin silahlı kuvveti bulunmadığı için geçişin Suriye ve Irak konusundaki tezkereye dayandırılamayacağı öne sürüldü.

Peşmerge'nin Türkiye'de bulunmak için gelmediği ve Türkiye üstünden öteki bir ülkeye gönderilmek şekli ile öteki bir ülkedeki terör örgütüne katkı edildiği ileri sürülen gerekçede, 'Bu sebeplerle, ülkemizin bu karmaşık ve içinden çıkılmaz durum sektör iç ve hariç politikalarının değerlendirilmesi amacıyla Genel Görüşme yapılması gerekmektedir' denildi.

Muhabir: Ali Hakan Der

ETİKETLER: MHP , Genel , Görüşme , istedi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber