Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 03 Eylül 2015 - 09:24 Yorum: 0

MHP‘de deprem! Bir istifa bir ihraç

MHP genel başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu istifa etti.

MHP‘de deprem! Bir istifa bir ihraç

MHP genel başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu istifa etti. Başbakan Davutoğlu'ndan bakanlık teklifi gelen Tanrıkulu, "Genel Başkan Yardımcısı görevinden ayrılıyorum" dedi. Ayrıca Tanrıkulu Bakanlık teklifiyle ilgili olarak, 'Gelen teklifi kabul etmediğimi Başbakanlık'a ilettim' açıklamasında bulundu.

Tanrıkulu'nun yazılı açıklaması şöyle;

"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum."

SİNAN OĞAN İHRAÇ EDİLDİ

MHP'den Sinan Oğan'a ihraç. Eski Iğdır Milletvekili Sinan Ogan Parti Merkez Disiplin Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda partiden ihraç edilmesine karar verildi.

Sinan Oğan geçtiğimiz günlerde MHP lideri Bahçeli'yi çıldırtacak açıklamalarda bulunmuş, parti politikasını eleştirmişti. Oğan yaptığı açıklamada 'Böyle giderse MHP barajın altında kalır' demişti. Bu açıklamalarının ardından Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ogan hakkında bugün ihraç kararı çıktı.

MHP ÜYELİĞİNDEN ÇIKARILDI

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın, parti üyeliğinden "kesin çıkarma" ile cezalandırılmasına karar verildi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez Disiplin Kurulunun dün yapılan toplantısında, partinin Iğdır üyesi Oğan'ın durumu ele alındı.  

Oğan'ın, parti tüzüğünün 4, 11, 47, 74/2, 73/5, 78/4-(c), (e) ve 80'inci maddeleri uyarınca, parti üyeliğinden "kesin çıkarma" ile cezalandırılması, gizli oylama ve açık tasnif sonucu oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: Akşam
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber