Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ağustos 2014 - 18:58 Yorum: 0

Milletvekili Bal'a polisevinde açıklama yapmasına izin verilmediği iddiası

Kütahya Valiliği: "Yaşanan olayda tamamen Anayasa ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu'nun emrettiği kararlar uygulanmıştır. Hiçbir siyasi amaç güdülmemiştir"

Milletvekili Bal'a polisevinde açıklama yapmasına izin verilmediği iddiası

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valiliği, Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın, polisevinde basın toplantısına izin verilmediği iddialarına ilişkin, "Yaşanan olayda tamamen Anayasa ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu'nun emrettiği kararlar uygulanmıştır. Hiçbir siyasi amaç güdülmemiştir" açıklamasında bulunuldu. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bal'ın yerel gazete temsilcileriyle polisevinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündeme dair açıklama yapacağı ve valilik tarafından polisevinde gerçekleştirilmesi planlanan bu açıklamanın yapılmasına izin verilmediği bildirildi.

Yerel ve ulusal basında bu konuyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama gereği hissedildiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na göre 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından 6 Haziran'da yayınlanan 2910 sayılı kararda, seçim propagandası ve yasaklarının 31 Temmuz 2014 Perşembe günü başlayıp 10 Ağustos 2014 Pazar günü sona ereceği açıkça ilan edilmiştir. Ayrıca 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu'nun 50. maddesinin birinci fıkrasında, seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde, ilçe seçim kurullarınca gösterilecek yerlerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaktır. Bu hüküm gereğince bağımsız Kütahya Milletvekili Sayın Bal'a, bir kamu kurumu olan Kütahya Polisevi'nde basın açıklaması yapmasına valiliğimiz tarafından izin verilmemiştir."

Açıklamada, Bal'ın kendi beyanında polis akademisinde öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalıştığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bal'ın, seçim yasakları ile ilgili hususu bilmemesi ya da bilmesine rağmen bu konuda değişik yorumlar yapması izahtan varestedir. Ayrıca kendisinin polisevinde basın açıklaması yaptırılmamasına ilişkin olarak yerel ve ulusal basına yansıyan söylemlerinde 'burada emniyet müdürünün, valinin keyfine göre değil, anayasa ve sınırları içerisinde hareket edilir' sözü, gerçekleri yansıtmamaktadır. Zira yaşanan olayda tamamen Anayasa ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu'nun emrettiği kararlar uygulanmıştır. Hiçbir siyasi amaç güdülmemiştir. Valiliğimizin ve görevlilerimizin bu şekilde itham edilmesi valiliğimizi derinden üzmüştür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber