Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 15:18 Yorum: 0

MOSDER Başkanı Güleç:

''Mobilyanın başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl, proje ile mobilya tasarımının da merkezi olacak''

MOSDER Başkanı Güleç:

BURSA (AA) - Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyanın başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl'ün proje ile mobilya tasarımının da merkezi olacağını söyledi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından BEBKA desteği ile 1 Ekim tarihinde ilçede açılacak olan İnegöl Tasarım ve Rekabetçilik Merkezinin kurulum çalışmalarını tüm hızıyla sürüyor.

Kurulum çalışmalarını yürütecek komisyonun başkanlığını üstlenen MOSDER ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilyanın başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl’ün proje ile mobilya tasarımının da merkezi olacağını söyledi.

Güleç, bu programla üniversitelerin iç mimarlık veya Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden mezun olmuş tasarımcıları mobilya tasarımı konusunda uzmanlaştırmak istediklerini belirtti.

Merkezin 1 Ekim itibari ile yerinde faaliyete geçmesini hedefledikleri ifade eden Güleç, ''Burası bir kuluçka merkezi olacak. Oluşturmak istediğimiz sistemle mobilya konusunda uzmanlaşmak isteyen tasarımcıların burayı bir 'master merkezi' gibi görmelerini sağlamak istiyoruz. Şu an İnegöl-Bursa yolu üzerinde yerimizi tuttuk, iç mimari projesi bitmek üzere. Bayramdan hemen sonra satın alma faaliyetlerine başlayıp süreci hızlandırmak istiyoruz. Merkezimizde 2 dönem halinde toplam 20 tasarımcı olmasını planlıyoruz. Bu 20 tasarımcıyı seçebilmek için duyuruya çıkacağız. Bu merkezde çalışmak isteyen tasarımcı arkadaşlarımızın İMOS derneğine başvurmaları gerekiyor. Burada çalışma hakkı elde eden tasarımcılara pek çok imkan sağlanacak.'' dedi.

Türkiye’de böyle bir merkezin henüz kurulmadığını dile getiren Güleç, şöyle konuştu:

“Şu an sektörümüzün en önemli sorunlarından biri tasarım. Kendi mobilya kimliğimizi oluşturabilmiş değiliz. İtalyan kaynaklı tasarımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu merkezle bir İnegöl mobilya tasarım kimliği oluşturmakta hedeflerimizden biri. Ülkemiz mobilya ihracatını her geçen gün arttırıyor. Tasarım bir ürünün satılmasında en önemli kıstaslardan biri. Tasarımla ihracatta pazar çeşitliliği sağlamak gibi hedeflerimiz de var. Bu merkez İnegöl’e çok faydalı olacaktır. Dahası ülkemizde de bir çekim merkezi konumuna gelecektir. Ben bu projeyi hazırlayıp BEBKA’ya sunan İMOS yönetim kuruluna teşekkür ediyorum”   

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber