Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...
Spor 20 Aralık 2014 - 15:38 Yorum: 0

Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri

Muay Thai İcra Kurulu Başkanı Vekili Yıldız: "Başarı için sporcunun sadece eğitilmesi, iyi bir tekniğe sahip olması yeterli değil. Başarı için sporcunun sağlığının ve motivasyonun da yerinde olması gerekiyor"

Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri

ANTALYA (AA) - Muay Thai Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri Antalya'da yapıldı.

Muay Thai İcra Kurulu Başkan Vekili Hasan Yıldız, kentteki bir oteldeki seminerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, semineri 2015 yılında görev yapacak olan antrenör ve hakemleri daha etkin hale getirmek için düzenlediklerini söyledi.

Seminerde hakem ve antrenörleri oyun kuralları, antrenman programları hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Gelişim seminerinde en çok önem verdiğimiz konuların başında davranış bilimleri, spor sağlığı ve spor psikolojisi geliyor. Çünkü başarı için sporcunun sadece eğitilmesi, iyi bir tekniğe sahip olması yeterli değil. Başarı için sporcunun sağlığının ve motivasyonun da yerinde olması gerekiyor. Davranış bilimlerinde ise sporcunun başarısızlığı da sindirmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bazen yenilgiyi hazmedemeyen antrenör, sporcudan daha fazla tepki göstererek olay çıkarıyor. Bu konuları tek tek ele alıyoruz."

Federasyon olarak 2009 yılında kendi ayakları üzerinde durmaya başladıklarını belirten Yıldız, genç bir federasyon olmalarına rağmen büyük başarılara imza attıklarını vurguladı.

Yıldız, federasyona kayıtlı 55 bin lisanslı sporcunun, 2 bin hakemin, binin üzerinde antrenörün, 600'ün üzerinde de spor kulübünün bulunduğunu kaydetti.

Dün yaklaşık 400 hakem ve antrenörün katılımıyla başlayan seminer yarın sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber