Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Kültür 12 Kasım 2015 - 17:47 Yorum: 0

Muharrem Ayında 'Yöresel Tatlar Fuarı'na Tepkiler Ulusal Basında

Malatya Güncel'den Murat Çelik'in gündeme taşıdığı "Muharrem Ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür AŞ tarafından düzenlenen 'Yöresel Tatlar Fuarı'na tepkiler ulusal basına malzeme oldu.

Muharrem Ayında 'Yöresel Tatlar Fuarı'na Tepkiler Ulusal Basında

MALATYA GÜNCEL - Malatya Güncel'den Murat Çelik'in gündeme taşıdığı "Muharrem Ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür AŞ tarafından düzenlenen 'Yöresel Tatlar Fuarı'na tepkiler  ulusal basına malzeme oldu.

İŞTE BUGÜN ULUSAL BASINA DÜŞEN HABERİMİZ

Malatya’da Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından, Muharrem ayında Yöresel Tatlar Fuarı düzenlemesi tartışmaya neden oldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, “Muharrem ayının tarihi belli. Buna göre ayarlanması bizim için çok üzücü” açıklamasında bulundu. 

Malatya’da düzenlenen Yöresel Tatlar Fuarı bitti ancak tartışması bitmedi. Malatyagüncel.com sitesinin haberine göre, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Songül Tunçdemir, Muharrem ayının Aleviler için önemli olan yas-ı matem ayı olduğunu belirtti. Fuarın Muharrem’e denk getirilmesini kınayan Tunçdemir, şöyle devam etti: “Ankara Katliamı'ndan sonra ülkede yas ilan eden hükümetin bu yasın gerektirdiği şeylere uymaması, ilimizde gördüğümüz gibi ‘yöresel tatlar fuarı’ açması ve burada yöresel yemekleri tattırması bizim için üzücüdür. Böyle bir fuarın Muharrem ayına denk getirilmesini şiddetle kınıyoruz. Biz bu fuarı düzenleyen kurumlardan ve hükümetten saygı bekliyoruz. En başta Ankara Katliamından dolayı sonrasında Muharrem Ayından dolayı böyle bir fuarı abes buluyoruz. Ankara Katliamı ansızın yaşanan bir olaydı ve tarihi belli değildi. Fakat Muharrem ayının tarihi belli, günü belli. Buna göre ayarlanması bizim için çok üzücü. Yetkilileri bu konuda uyarmak istiyoruz ve saygı bekliyoruz. Bizim Ramazan Ayında gösterdiğimiz saygıyı Muharrem Ayında bizlerde bekliyoruz.”

“ALİ’NİN EVLATLARININ KATLEDİLDİĞİ BİR GÜNDE YEMEK FUARI DOĞRU DEĞİL”

Alevi Dedesi Hüseyin Kuğu da Malatya’da düzenlenen fuarın Muharrem Ayı’na denk gelmesi nedeniyle doğru bulmadıklarını belirterek şu açıklamada bulundu: ”680 yılından itibaren ehlibeyt soyuna Muaviye ve onun oğlu Yezid tarafından bir sürü zulüm, hakaret ve cana kastedildi. Duyarlı bir toplum henüz daha olamadık. Bugün 2016 yılına geliyoruz ve 21. Asırda aynı zihniyetin devam ettiğini görüyoruz. Eğer belediyeler bu tarz fuarları bilinçli olarak yapıyorlarsa, biz Alevi toplumunda böyle bir kuşku doğuyor, bunun açıklamalarını yapmaları gerekiyor. Çünkü bu matem ayıdır. Biz Alevilerin hepsi ehlibeyt uğruna yastayız. Onlarda zaman zaman ‘biz Ali’yi seviyoruz’ diyorlarsa, o zaman Ali’nin evlatlarının katledildiği bir günde yemek fuarını açmalarını biz doğru görmüyoruz.“

Konu Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. CHP’li Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, “Ramazan Ayı’nda kitap fuarının açılması ne kadar doğru ise Muharrem Ayı’nda yemek ve yöresel tatlar fuarının açılması bize göre o kadar yanlıştır. Yetkililerin bize bunun mantığını açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber