Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2014 - 16:58 Yorum: 0

Muş'ta fidan dikimi

Vali Büyükersoy: "Her yıl Kıbrıs büyüklüğünde toprak kaybına neden olan erozyona maruz kalmaktayız"

Muş'ta fidan dikimi

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, "Her yıl Kıbrıs büyüklüğünde toprak kaybına neden olan erozyona maruz kalmaktayız" dedi.

75. Yıl Anaokulu bahçesine öğrencilerle fidan diken Büyükersoy, 2013 yılında 350 bin fidan diktiklerini söyledi.

Bunun yeterli olmadığını ve bugün sembolik olarak fidan dikimi yaptıklarını belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Muş'a geçen sene geldiğimde etraftaki dağların, meraların, arazilerin ağaçsız halini görünce çok üzüldüm. Sağlıklı bir ortam için ağaç çok önemli. Güzel bir ortam için yeşil ağaç çok önemli. Ayrıca çocuklara ağaç sevgisi aşılanmak gerektir. Her türlü sevgi bu yaşta kazanılır. Fidan dikimi için bu yaştaki çocuklarımızı özellikle seçtik. İnşallah bu çocuklar Muş'ta, yeşilin, ağacın, ormanın hakiki bekçileri olacak ve Muş'un etrafı yemyeşil olacak."

Türkiye'nin her yıl Kıbrıs büyüklüğünde toprak kaybına neden olan erozyona maruz kaldığını kaydeden Büyükersoy, bu durumun önüne fidan dikilerek geçileceğini ifade etti.

Büyükersoy, "İnşallah bütün okullarımızda her çocuğumuz fidan dikecek. Bu konuda hedefimizi belirledik. İnşallah Muş'un bütün ilçeleri, köyleri ve mezralarında ağaçlar çocuklarımız eliyle dikilecek. Onlar ağaç dikiyor diye, orman mühendislerimiz de boş durmayacak ve onlar da ağaç dikecek. Ağacı dikmek, ağacı korumak sadece ormancıyla olmaz. Ağacı sevgi korur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber