Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

Muş'ta uyuşturucu operasyonu

MUŞ (AA) - Muş'ta düzenlenen operasyonda 300 gram esrar maddesi ele geçirildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde uyuşturucu madde satan, kullanan, teşvik eden veya özendiren...

Muş'ta uyuşturucu operasyonu

MUŞ (AA) - Muş'ta düzenlenen operasyonda 300 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde uyuşturucu madde satan, kullanan, teşvik eden veya özendiren suç şebekelerine, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan şahıslara yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyonda, 41 adet fişek diye tabir edilen satışa hazır halde yaklaşık 300 gram esrar maddesi ele geçirildiği bildirilen açıklamada, olayla ilgili gzaltına alınan bir kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Vali Vedat Büyükersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yuşturucu sorununun sadece emniyet güçlerinin uygulamalarıyla çözülebilecek bir konu olmadığına değinerek, şunları ifade etti:

"Bu konu başlı başına bir toplum sorunudur. Uyuşturucu ve diğer madde bağımlılıkları ile ilgili mücadele konusunda başlatılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz. Bu konuda her kurumumuz üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak, gençlerimizin ve insanlarımızın bu hastalıktan kurtulması için hep beraber çalışmaktadırlar. Hiç kimse çocuğunun bu tür durumlara düşmesini istemez. Bir yandan bu tür maddelere temin öncesi önlemler alınmaya çalışılırken, bir yandan da bağımlı olanların tedavisi ve topluma yeniden kazandırılmaları için de farklı çalışmalar devam etmektedir."

Bu kapsamda eğitime önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Büyükersoy, şöyle devam etti:

"Eğitim bu mücadelede çok önemli bir faktördür. Bir diğer husus ve belki de en önemlisi aileler, çocuklarının arkadaşlarını, nerelere gittiklerini, ne yaptıklarını çok sıkı takip etsinler. Bu konuda daha önce ifade ettiğim gibi bizler kanunlar çerçevesinde, imkanlar dahilinde her türlü önlemi almak için çaba sarf etmekteyiz. Bu tür çalışmalarda sadece kurumlar değil bir bütün olarak vatandaşlarımızla birlikte çalışmalıyız. Başta vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere gençlerimizi, çocuklarımızı bu tür illetlerden korumak, kollamak için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu konuda mücadelemiz devam edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber