Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Eylül 2014 - 14:08 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Rehinelerden özel harekat polisi Tayfun Yaman'ın babası Şinasi Yaman karayoluyla Ankara'ya gitti

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

AYDIN (AA) - Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekat polisi Tayfun Yaman'ın babası Şinasi Yaman (60) karayoluyla Ankara'ya gitti.

Yaman, Ankara'ya giderken telefonla AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun serbest kaldığı haberini alır almaz yola çıktığını, oğluyla kucaklaşacağı anı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Ailece çok zor günler geçirdiklerini ama hiç bir zaman umutlarını yitirmediklerini belirten Şinasi Yaman, "101 gündür sabah ezanından önce uyuyamıyordum. Günümü 3-4 saatlik uykuyla geçiriyordum. Eşimle birlikte bir kulağımız telefonda, gözümüz haber kanallarındaydı. Bir haber gelir, televizyonlarda bir haber çıkar diye her zaman merak içindeydim. 'Rehineler serbest bırakıldı' diye telefon geldiğinde annesiyle birlikte evde çığlık attık. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik. Allah devletimize zeval vermesin. Allah herkesten razı olsun. Geç oldu temiz oldu" dedi.

- "101 gün sonra sesini duydum"

Yaman, oğlu Tayfun Yaman'ın sesini 101 gün sonra duyduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Rehinelerin kurtulması için çok dua ettiklerini anlatan Yaman, "Bütün dua edenlerden Allah razı olsun. 101 gün sonra ilk kez sesini duydum, telefonla konuştum. Bana iyi olduğunu, sağlığının sıhhatinin yerinde olduğunu söyledi. Şimdi dört gözle yavruma sarılacağım anı düşünüyorum. Ankara’dan çocuğumu alıp Aydın’a baba ocağına geleceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber