Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Eylül 2014 - 14:43 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer: "49 rehinenin kurtarılması hadisesi, Türkiye'nin sınır ötesi diplomasi ve operasyon gücünün zaferidir"

Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, terör örgütü IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra kurtarılan Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, son derece zorlu bir sürecin ardından başarılı bir operasyonla Türkiye'ye getirilen vatandaşların sağlık durumlarının iyi olmasının sürecin başarıyla yönetilmiş olmasının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın  "Çok mutluyum, hiç umutsuzluğa kapılmadım"  ifadesiyle dile getirdiği  ülkesine ve milletine olan inancının boşa çıkmadığını ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız, onların bize güvendiğini bizim de onlara güvendiğimizi ve bayramdan önce bir bayram daha yaşadığımızı belirtti. Çifte bayramı bizlere yaşatan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bir daha hiç kimseye böyle ayrılıklar yaşatmasın. 49 rehinenin kurtarılması hadisesi, Türkiye'nin sınır ötesi diplomasi ve operasyon gücünün zaferidir. Rehineler için herhangi bir fidye ödenmemesi, bırakılmaları karşılığında herhangi bir şartın kabul edilmemiş olması, takdir görmesi gereken büyük bir başarıdır. Türkiye'nin sınır ötesi diplomasi ve operasyon gücünü zafere çeviren Milli İstihbarat Teşkilatımıza, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımızın alıkonulmasıyla milletçe yaşadığımız acı, ülkece duyduğumuz kederler üzerinden siyaset yapmaya kalkanları da kınıyorum. Bu zor sınavdan sağlıklarını yitirmeden çıkan konsolosluk çalışanlarımıza, ailelerine ve ülkemize büyük geçmiş olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber