Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Mut'ta 50 çoban sertifikalarını aldı

MERSİN (AA) - Mut ilçesinde,  "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında kurs gören 50 çobana sertifikaları verildi.Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)...

Mut'ta 50 çoban sertifikalarını aldı

MERSİN (AA) - Mut ilçesinde,  "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında kurs gören 50 çobana sertifikaları verildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen projenin sertifika töreni, Mut Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Levent Abaş, konuşmasında, projenin hem iş niteliğini arttırmayı hem de işsizliği azaltmayı hedeflediğini söyledi.

Çalışmanın hayvancılığa da katkı sağlayacağını vurgulayan Abaş, "Proje kapsamında, atıl iş gücü niteliğinde hedef grup deneyimli ve sertifikalı iş gücüne dönüştürülecek ve dolaysıyla hem istihdam hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

Abaş, sürü yönetimi elemanı çalıştıran ve 500 küçükbaş hayvan varlığı olan işletmelere 5 bin lira destek de verileceğini bildirdi. 

Konuşmaların ardından üzerine çoban kepeneği giyen Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve protokol tarafından 7'si kadın 50 kursiyere sertifikaları verildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber