Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 22 Ağustos 2014 - 20:14 Yorum: 0

NATO’dan Rusya’ya kınama

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Rusya insani yardım konvoyunun Ukrayna sınırını geçmesini kınadı

NATO’dan Rusya’ya kınama

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın gönderdiği insani yardım konvoyunun Ukrayna makamlarının rızası ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin katılımı olmadan Ukrayna topraklarına girmesini kınadı.

Konvoyu 'sözde' olarak tanımlayan Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, girişimin 'Rusya’nın Berlin ve Cenevre’de kendini bağladığı uluslararası taahhütlerin bariz ihlali' anlamına geldiğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’nın egemenliğini gene ihlal ettiğini vurgulayan Rasmussen, konvoyun sivillere yardım mı yok ise silahlı ayrılıkçılara katkı amacı mı taşıdığına yönelik soruların oluşmasına sebep olduğuna dikkati çekti.

Sınırdan konvoyun ve ağır silahların geçişinin de dahil bulunduğu son gelişmelerin, Rusya’nın ağustosun ortasından buyana Doğu Ukrayna’da askeri manada daha çok müdahil olmasıyla tıpkı vakte rastlaması nedeniyle daha kaygı veren olduğunu kaydeden Rasmussen, “NATO, Ukrayna’nın çevresinde Rus kara ve hava kuvvetlerinin alarm veren yığınağını gözlemliyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun siyasi çözüm bulma çabalarına karşın Rusya’nın krizi sakinleştirmek yerine tırmandırdığını belirten ve bu durumun yalnızca Rusya’nın daha çok izole olmasına sebep olabileceğine dikkati çeken Rasmussen, şunları kaydetti:

“Rusya’ya daha çok kışkırtıcı eylemde bulunmamasını, Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmaya son vermesini ve Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve uluslararası hukuka tam saygı arasında bu tehlikeli hali çözme anlamında gerçek adımlar atmasını ısrarla tavsiye ediyorum.”

Muhabir: Güven  Özalp

ETİKETLER: NATOdan , Rusyaya , kınama
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber