Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Öğrenciler için sahne alıyorlar

Ağrı'da görev yapan bazı öğretmenler, Türküm Kalem, Türküm Defter isminde konserler düzenleyerek, elde ettikleri parayla köy okulundaki öğrencilere yardım ediyor

Öğrenciler için sahne alıyorlar

AĞRI (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Ağrı'da görev yapan bazı öğretmenler, konserler düzenleyerek elde ettikleri parayla köy okulundaki öğrencilere destek oluyor.

Taşlıçay ilçesinde görev yapan beş öğretmen, "Türküm Kalem", "Türküm Defter" ismiyle konserler düzenliyor. Bu etkinliklerden elde ettikleri parayla kırtasiye malzemesi, giyim gibi çeşitli malzemeler alan yardımsever öğretmenler, köy okullarında eğitim-öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor.

Bu kapsamda, Tanrıverdi köyüne gelen öğretmenler, verdikleri konserlerden kazandıkları parayla aldıkları malzemeleri öğrencilere dağıttı, okulda da konser vererek öğrencileri eğlendirdi.

Sınıf öğretmeni Mehmet Akif Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan bu organizasyona meslektaşları ve vatandaşlar tarafından yoğun şekilde destek verildiğini söyledi.

Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen konserin gelirini Tanrıverdi köyü okulundaki öğrencilere dağıtarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olduklarını belirten Eroğlu, "Yapmış olduğumuz ilk konserin gelirini diğer meslektaşlarımızla birlikte Tanrıverdi köyünün öğrencilerine götürdük. Çocuklar çok mutlu oldular. Biz böylece türkülerin hüzünlü, coşkulu ezgilerini ve notalarını ürünlere dönüştürmenin mutluluğunu yaşadık ve yaşattık" diye konuştu.

Müzik öğretmeni Ertan Üstün ise bu organizasyonun herkes tarafından takdir edildiğini vurgulayarak, "Verdiğimiz konserin gelirini kırtasiye malzemesi olarak ürüne dönüştürdük. Çocuklar çok sevindiler, gözlerindeki mutluluğu görünce biz daha mutlu olduk. Bu şekilde devam edeceğiz, diğer köylerimiz için de konserlerimiz olacak" ifadesini kullandı.

Köydeki çocuklara konser vererek eğlendirdiklerini anlatan Üstün, öğrencilerin çok eğlendiğini onlarla şarkı söylediklerini belirtti.

Alakoçlu köyünde sınıf öğretmenliği yapan Yiğit Kahraman da her ay öğrenciler için konser düzenlediklerini ve biletleri 5 lira karşılığında sattıklarını söyledi.

Konserlere desteğin büyük olduğunu belirten Üstün, "5 lira bir kişi için büyük bir para değil. Konserlerimizden iyi para kazanıyoruz. Bu paraları köylerimizde ihtiyacı olan okullara, öğrencilere gönderiyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki öğretmenler de kendi yeteneklerini göstererek, bu tür etkinlikler yapabilirler. Bu yaptığımızın diğer meslektaşlarımıza örnek olması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber