Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ocak 2015 - 15:13 Yorum: 0

Öğretmen olma hayalini 45'inden sonra gerçekleştirecek

MEB'in ''Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği''ndeki atama şartları arasındaki ''40 yaş sınırı'' şartını kaldırması, 18 yıldır öğretmenlik hayali kuran Diyarbakırlı Cihat Azarkan'a umut oldu

Öğretmen olma hayalini 45'inden sonra gerçekleştirecek

DİYARBAKIR (AA) - HASAN NAMLI / ÖMER YASİN ERGİN - Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ''Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği''ndeki atama şartları arasındaki ''40 yaş sınırı'' şartını kaldırmaya yönelik yaptığı düzenleme, Diyarbakır'da 18 yıldır öğretmen olma hayali kuran Cihat Azarkan için umut oldu. 

Azarkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazandığını 3. sınıf öğrencisi iken camide çocuklara Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için hakkında soruşturma açıldığını, bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldığını anımsattı.

Soruşturma sonucunda 2001 yılında gözaltına alındığını ve 40 gün boyunca işkencelere maruz kaldığını dile getiren Azarkan, "Camide ders verdiğimden dolayı örgüt bağlantısı kurularak 12,5 yıl ceza aldım" dedi.

Girdiği cezaevinden yasalardaki değişik nedeniyle 4 yıl 8 ay sonra çıktığını kaydeden  Azarkan, askerliğini yapıp, çıkan öğrenci affından faydalanarak okula döndüğünü ve 2010 yılında mezun olduğunu söyledi.

"Mezun olduğumda 40 yaşımdaydım. Bu nedenle memuriyete başvuramadım. Sertifika alarak özel bir rehabilitasyon kurumunda çalışmaya başladım. 28 Şubat'ta biz de mağduriyetler yaşadık" diyen Azarkan, o dönemde İslami kimliğe sahip insanlara çok ciddi baskılar yapıldığını vurguladı.

Yapılan düzenlemeyi uzun zamandır beklediklerine işaret eden Azarkan, "Karara çok sevindik. Bir mağduriyetin giderilmesi açısından çok doğru bir karar oldu. 65 yaşındaki bir insan öğretmenlik yapabiliyorken, 40 yaşındaki birinin alınmaması yanlış bir uygulamaydı" diye konuştu.

Yeniden KPSS'ye hazırlanacağını sözlerine ekleyen Azarkan, "40 yaşını aşmış ve çoluk çocuğa karışmış birinin günümüz gençleri ile yarışması büyük bir problem. Sınava çalışacağız ama şartlarımız aynı değil. Yaşın verdiği psikolojik baskı var, uzun süredir KPSS'de çıkan konulardan uzak kalmışız" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber