Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Eylül 2014 - 09:50 Yorum: 0

Öğretmenlere 700 TL ek ders ücreti

Dershanelerin kapanmasıyla birlikte açılan takviye kurslarında ders verecek öğretmenler, 700 TL'ye kadar ek gelir elde edebilecek.

Öğretmenlere 700 TL ek ders ücreti

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle birlikte okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılacak olan 'takviye kursları' öğretmenlere yarayacak.

Öğretmenler, okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Böylece okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen, 19 saat de takviye kursunda ders verebilecek. Bu sayede takviye kurslarında ders veren öğretmenler, maaşlarına ek olarak ayda ortalama 700 liraya kadar ek gelir elde edebilecekler.

Görevlendirmelerde bazı kriterler dikkate alınacak. Bilgi ve tecrübesi ile branşında deneyimli, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, öğretme tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilenler, veli ve öğrencilerin istediği, alanında yüksek lisans yapanlar, öğretim teknikleri, sınıf yönetimi gibi alanlarda hizmetiçi programları tamamlayanlar ve öğrencileri başarılı olan öğretmenler öncelikle tercih edilecek.

Haber Kaynağı: TÜRKİYE
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber