Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Ocak 2018 - 13:33 Yorum: 0

Okul çağındaki çocuklarda sağlık taramasının önemi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebi Sincar, çocukların okula ilk başlama döneminde olmak üzere ve sonrasında en azından 2 yılda bir rutin...

Okul çağındaki çocuklarda sağlık taramasının önemi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebi Sincar, çocukların okula ilk başlama döneminde olmak üzere ve sonrasında en azından 2 yılda bir rutin sağlık taramalarından geçmelerinin, ilerleyen dönemlerinde önlenebilir hastalıklardan daha çabuk kurtulmasını sağlayacağını ve okul başarılarının da kötü yönde etkilenmesinin önüne geçeceğini vurguladı.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Nebi Sincar, okul çağındaki çocuklarda sağlık taramasının önemine ilişkin bilgi verdi. Okul çağındaki çocuklarda, okul öncesi eğitim ve ilkokula adım atmaları nedeniyle hem başarılı bir eğitim hayatını yaşamaları hem de yeterli oranda büyüme ve gelişmeleri açısından çok önemli bir dönemi kapsadığını belirten Sincar, "Bu çok önemli döneme girilirken de çocukların hem bedenen hem de ruhen sağlıklı bir şekilde girmelerine büyük bir fayda vardır. Okul çağındaki çocukların okula ilk başlama döneminde olmak üzere ve sonrasında en azından 2 yılda bir rutin sağlık taramalarında geçmelerinde ve uygun görülenlerin de gerekli testlerin yapılması ilerleyen dönemlerinde önlenebilir hastalıklardan daha çabuk kurtulmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda okul başarısının da kötü yönde etkilenmesinin önüne geçecektir" dedi.

Okul çağındaki çocukların özelikle okula ilk adımı atmalarından önce detaylı bir fiziki muayeneden geçmeleri, boy-kilo ölçümleri, görme, işitme ve diş sağlığı açısından değerlendirilmeleri gerektiğine işaret eden Sincar, "Yapılan ilk muayene sonucuna göre ise baş-boyun, kulak, göz, nörolojik, kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, kas-iskelet sistemi ile ilgili bir sorun tespit edilirse uygun testler yapılmalı ya da uygun uzmanlık branşına yönlendirilmelidir. Bununla birlikte kansızlık, vitamin eksikliği, enfeksiyon hastalıkları veya paraziter bir hastalık şüphesi varsa gerekli olan hemogram, biyokimyasal testler, serum demir ve vitamin düzeyleri, tam idrar tetkiği, gaita tetkiklerinin yapılmasında ve çıkacak sonuçlara göre de uygun tedavilerin yapılması toplumda sağlıklı ve başarılı bireylerin artmasına büyük bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber