Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Okulda yangın ve deprem tatbikatı

Siirt'te belediye ekiplerinin düzenlediği deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Okulda yangın ve deprem tatbikatı

SİİRT (AA) - Siirt'te okulda yapılan yangın ve deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Siirt Belediyesi'nce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikat öncesinde İfaiye Amiri Misbah Yılmaz öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi.

Senaryo gereği kentte 6 büyüklüğündeki depremde okulda mahsur kalan yaralı öğrenciler ve öğretmenleri kurtarıldı, okulda sınıfların boşaltıldı. 

Deprem anında öğrencilerin ilk olarak neler yapılması gerektiği ve okulun nasıl tahliye edileceği ve farklı yangın türlerine nasıl müdahale edileceği hakkında uygulamalı olarak bilgi verildi.

Tatbikatın ardından açıklamada bulunan Yılmaz, daha önce verdikleri bilgilerin ardından yangın ve deprem tatbikatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tatbikatların hayati öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize depremde nasıl korunmaları gerektiğini, bir yangında yanan yanan tüpe ve diğer yangın çeşitlerine nasıl müdahale edileceği konusunda yapılması gerekenleri öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterdik."

Tatbikatı izleyen Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ise, gerçekleştirilen tatbikatların önemine değindi.

T

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber