Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:28 Yorum: 0

Okutan’ın Adı ’Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ Oluyor

Gürpınar'da yapımı hızla devam eden ve yakın zamanda açılması planlanan Sosyal Yaşam Merkezi'ne isim verilmesi hususu Beylikdüzü Belediyesi Mayıs Ayı...

Okutan’ın Adı ’Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ Oluyor

Gürpınar'da yapımı hızla devam eden ve yakın zamanda açılması planlanan Sosyal Yaşam Merkezi'ne isim verilmesi hususu Beylikdüzü Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi'nde karara bağlandı. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı maddede Okutan'a Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi isminin verilmesi önerisi vardı. Madde, incelenmek üzere Harita ve Kültür Komisyonu'na gönderildi. Komisyon gelen karar, meclisten oy çokluğu ile geçti.

Beylikdüzü Belediye Mayıs Ayı Meclisi'nin 1. Oturumu'nda önemli bir konu gündeme taşındı. Gürpınar'a kültürel, sosyal, sanat ve spor alanları kazandıracak Sosyal Yaşam Merkezi'ne Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi adı verilmesi hususu oylandı. Konunun Harita ve Kültür Komisyonu'na gönderilmesi oy birliği ile kabul edilirken; ikinci oturumda komisyondan gelen karar, mecliste oy çokluğu ile kabul gördü. Mekana neden "Zübeyde Hanım" değil de "Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi"adının verildiği düşüncelerinin üzerine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, hepimizin annesi. O'nun varlığı ve büyük liderimizin annesi olması, bizim çok sahiplendiğimiz ve kıymetini bilmemiz gereken bir konu" dedi. Başkan İmamoğlu, bu yaklaşımdan ötürü Zübeyde Ana'yı doğru bulduklarını ve Türkiye'de ilk defa bu ifadenin kullanıldığını belirtti.

5 BİN METREKARELİK ALANLIK İÇ MEKAN

Beylikdüzü Belediyesi'nin girişimi işe kültürel, sosyal, sanat ve spor alanlarına dönüşecek Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi ile Gürpınar'ın çehresi değişecek. Merkez, toplam 5 bin metrekarelik alanda iç mekan düzenlemeleri ve güçlendirmeler ile bir sosyal merkez olarak tasarlanıyor. 2016 Mayıs ayında açılması planlanan Sosyal Yaşam Merkezi içinde bir dolu aktivite olacak. Bilhassa gençler için düşünülmüş bölümler, onlara hem keyif verecek hem de eğitici bir ortam sunacak. 400 metrekarelik spor ve sosyal aktivite merkezi, 230 metrekare genişliğe sahip kütüphane salonu, üniversite ve lise öğrencilerine yönelik 26 adet derslikten oluşan toplam 250 metrekarelik bir alan ile gençlerin sık gittiği noktalardan biri olacak. Ayrıca BEYGEM Kursları da verilecek.

KÜLTÜR, SANAT, EĞİTİM VE SPOR İÇ İÇE

500 metrekarelik düğün salonu ile vatandaşların mutlu günleri için ideal bir ortam da sunacak olan merkez, bayanlara yönelik spor salonu, kültürel ve mesleki kurslar, sahne sanatları eğitimi salonu sayesinde kadınların sosyal hayat içinde daha verimli bir biçimde yer almalarını sağlayacak. Kültür, sanat, spor ve etüt kurslarıyla vatandaşların gelişimine katkıda bulunacak. Beylikdüzü Belediyesi, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde vatandaşla anında iletişim ve çözüm için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'ne ait hizmet birimleriyle de hizmet verecek. Gürpınar Muhtarlık da binada yerini alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber