Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

On sekizinci yaş gününde organlarını bağışladı

Bartın’da lise son sınıf öğrencisi Sezgin Kazancı, 18 yaşına girdiği gün organ bağışında bulundu

On sekizinci yaş gününde organlarını bağışladı

BARTIN (AA) - Bartın’da lise son sınıf öğrencisi Sezgin Kazancı, on sekizinci yaş gününde organlarını bağışladı.

Bartın Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencisi Kazancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır organ bağışında bulunmak istediğini ancak reşit olmadığı için bu isteğini yerine getiremediğini söyledi.

18 yaşına girdiği gün İl Sağlık Müdürlüğünün organ bağış birimine başvurduğunu anlatan Kazancı, şöyle konuştu:

 “Öldükten sonra organlarım bir işe yaramayacak ve toprak olacak. En azından hayatımı kaybettiğimde organlarımla bir veya birkaç kişiye hayat verebilmeyi istedim. 18 yaşımı doldurur doldurmaz da yaptığım ilk iş, organlarımı bağışlamak oldu. Amacım, organa ihtiyaç duyan insanların hayatını kurtarmak. Herkesi de organ bağışlamaya davet ediyorum. En azından organlarımızla başka hayatlar yaşayabilir.”

İl Sağlık Müdürü Dursun Koç da ülkede yaklaşık 30 bin kişinin organ nakli beklediğini anımsatarak, Kazancı’nın on sekizinci yaş gününde örnek davranış sergilediğini vurguladı.

Toplumun tüm kesimlerinden aynı duyarlılığı beklediklerini ifade eden Koç, “Bu anlamda çok sayıda mağdur vatandaşımız var. Bir kişinin 'organlarını bağışlaması' demek, '10 kişinin hayata dönmesi' demek. Bu yaş grubunda çok karşılaştığımız bir durum değil. Size ve sizde bu duyarlılığın oluşmasına vesile olan ailenize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Koç, daha sonra Kazancı’ya organ bağış kartı ile teşekkür belgesi takdim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber