Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 14:18 Yorum: 0

Onkoloji Hastanesinde kan bağışçısı bulma sorunu bitti

Gaziantep Onkoloji Hastanesi ve GAÜN arasında varılan anlaşmayla, hastanenin kan ihtiyacı giderilecek

Onkoloji Hastanesinde kan bağışçısı bulma sorunu bitti

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Onkoloji Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında varılan anlaşmayla, hastanenin kan ihtiyacı giderilecek.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Yabancı Diller Yüksekokulu 'Duyarlı Gençler Topluluğu' Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında yapılan anlaşmayla, Onkoloji Hastanesi'nin kan ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak.

Kan ve ürünlerinin bulunmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla hazırlanan 'Kan Kardeşim'  projesine, 500'e yakın bölüm öğrencisi gönüllü olarak katıldı.

 Gönüllü öğrencilerin 'Kan Kardeşim' dediği Onkoloji Hastanesindeki çocuk hastalar Hacivat ve Karagöz oyunu ile eğlenceli dakikalar geçirdi.

Üniversite öğrencilerinin öğrenim döneminden başlayarak sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almaları gerekliliğine vurgu yapan Deniz Durdu, "Üniversitemize bağlı hastanemize ilk sahip çıkması gerekenler üniversitemizin öğrencileridir" dedi. 

Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mesut Özkaya, GAÜN öğrencilerinin Onkoloji Hastanesindeki hastalara sahip çıkmasının gurur vesilesi olduğunu belirtti.

Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Hastane İdari Sorumlusu Uz. Ecz. Ahmet Sami Boşnak, teklifin öğrenciler tarafından geldiğini ve hazırlanan projenin profesyonel bir bakış açısı ile ele alınarak, sürekliliği için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber